Coșurile, sau din punct de vedere științific acneea, se formează atunci când foliculii firelor de păr sunt înfundați sau blocați din cauza sebumului, a celulelor moarte ale pielii și a bacteriilor. În mod normal, sebumul și celulele moarte sunt eliberate din pori, dar dacă acest lucru nu se întâmplă și rămân în interior, se formează un mediu nutritiv pentru bacteria Cutibacterium acnes și apare inflamația. Organismul reacționează la inflamație și trimite celule albe din sânge pentru a neutraliza infecția. Apoi celulele imune mor, se formează puroi și se formează un coșuri cu capătul alb. Fetelor le place mai ales să le stoarcă, dar de multe nu îl scot în mod corect. Dar ce se întâmpla dacă nu storci un coș? Și cum să storci în siguranță un coș?
Cuprins
Ce se întâmplă dacă nu scoți un coș?
Practic, ceea ce se întâmplă dacă nu storci un punct alb este că acesta dispare de la sine, atunci când procesul inflamator din glanda sebacee se încheie complet, de obicei durează în 3-7 zile. Cum verifici acest lucru? Doar atinge ușor coșul. Dacă este absolut nedureros, atunci procesul inflamator s-a încheiat. În cazul în care coșul este dureros, nu trebuie să îl atingi niciodată. Un astfel de coș trebuie tratat de două ori pe zi cu un agent antiinflamator antiseptic, de exemplu, o soluție de acid salicilic 1-2%, pe care o poți achiziționa de la orice farmacie. Apoi, se poate întâmpla să te trezești într-o dimineață și să observi că coșul tău a dispărut. Iar dacă observi că ai un mic coș uscat deasupra suprafeței pielii, îl poți îndepărta cu grijă.
Cum să storci corect un coș?
Poți sau nu poți să scoți un coș? DA, poți scoate un coș, însă va trebui să o faci cu atenție și să respecți toate standardele de curățare și igienă, astfel încât pe viitor să nu mai existe riscul reapariției. Puroiul rezultat din infecție, situate imediat sub suprafața pielii trebuie îndepărtat bine, altfel ar putea săpa mai adânc în straturile pielii, lăsând urme vizibile pe piele, cum ar fi pete și cicatrici de acnee. Cu toate acestea, aceste pete pot apărea și atunci când coșul nu este stors în mod corect.
Pentru a scoate într-un mod sigur coșurile, asigură-te că ți-ai spălat bine mâinile și fața. De ce vei avea nevoie? Un mic ac medical și ceva dezinfectant. Cu ajutorul acestui ac steril de unică folosință poți face o mică incizie în partea superficială a coșului, dar nu trebuie să-l înfigi prea adânc, deoarece vei produce leziuni semnificative sub piele. După ce ai făcut incizia, stoarce ușor coșul, ceea ce face ca puroiul din interior să iasă. După ce vezi că tot conținutul coșului a ieșit, tratează pielea cu dezinfectant și la final, aplică o cremă de echilibrarea sebumului pe bază de Alusil, folosind un tampon de bumbac pentru a o întinde uniform. Nu mai aplica machiaj pentru câteva ore.
Cum să faci coșurile să dispară definitiv?
Odată terminată operațiunea de stoarcere a coșurilor, trebuie să urmezi o îngrijire adecvată a pielii pentru a minimiza șansele de apariție a cicatricilor de acnee sau a petelor întunecate pe piele. Cosmeticele profesionale împotriva coșurilor nu vor fi doar o oportunitate de a scăpa de această problemă, ci de ați menține pielea sănătoasă, oferindu-i tot ce are nevoie. De asemenea, o dietă sănătoasă te va ajuta să scapi definitiv de coșuri, deoarece pielea ta este o oglindă a intestinelor. Excesul de grăsime din dietă este excretat din organism în toate modurile posibile, în primul rând prin glandele sebacee. Mai multe fructe și legume, mai puține alimente grase și dulci – iar pielea ta va reveni la normal atunci când acneea nu a fost cauzată de modificări hormonale. În acest caz, este necesar să faci un set complet de analize și să tratezi boala în sine.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.