Home Nou, Sănătate Ce trebuie să faci să nu îți mai tremure mâinile?
NouSănătate

Ce trebuie să faci să nu îți mai tremure mâinile?

Tremurul mâinilor este un simptom care tinde să apară mai ales la bătrânețe, începând la persoanele de vârstă mijlocie, și până la persoanele în vârstă sau foarte în vârstă. De fapt, în majoritatea cazurilor (dar nu exclusiv), este strâns legat de tulburările de mișcare și de bolile neurologice sau neurodegenerative care tind să apară la bătrânețe. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că simptomul nu poate apărea chiar și la persoanele tinere, fie ca urmare a unor cauze de natură patologică, fie în urma consumului de alcool/expunerii la medicamente sau substanțe toxice. Ce este negativ, este că tremurul poate apărea chiar și atunci când o persoană este ușor anxioasă, și o face să arate incredibil de nervoasă, deci poate fi jenant și chiar invalidant, făcând munca dificilă, dacă nu imposibilă. Vestea bună este că tremurul mâinilor poate ameliorat sau combătut, cu scopul de reduce riscul de complicații și efecte secundare. În cele ce urmează, vă spunem ce trebuie să faceți ca să vă mai tremure mâinile.

Ce sunt tremurăturile?

Tremurăturile sunt mișcări involuntare, contracții musculare oscilatorii și ritmice cauzate tocmai de spasmul alternativ al grupurilor musculare antagoniste. Este o tulburare motorie care afectează în principal mâinile, dar poate afecta brațele, capul, pleoapele, corzile vocale, pieptul și picioarele.

Pentru a încadra această patologie este necesar să se ia în considerare modul de debut al tulburării, tipul și distribuția, frecvența oscilației dacă este rapidă sau lentă, amplitudinea mișcării, fie că este vorba de tremurături minore sau severe, legate de alte boli neurologice, sau de utilizarea medicamentelor sau substanțelor precum droguri sau alcool.

Ce te face să îți tremure mâinile?

La persoanele cu Parkinson sau scleroza multiplă tremurul este o manifestare caracteristică. Cu toate acestea, tremurul involuntar este frecvent la aproape toți oamenii și este legat de starea de anxietate. Se pare că simptomele de anxietate este factorul principal al multor probleme, care este legat de sistemul de „luptă sau fugă” al corpului. Explicația pentru asta ar fi aceea că, atunci când creierul detectează un „factor de stres”, acesta activează sistemul nervos simpatic. La rândul său, acest lucru inundă corpul cu hormoni precum adrenalina pentru a pregăti corpul pentru o situație periculoasă. Foarte repede acești hormoni cresc ritmul cardiac, accelerează respirația și pun mușchii într-o „stare de alertă maximă”. Atunci corpul este pregătit să lupte cu un atacator sau să scape, iar anumite părți ale corpului cum ar fi mâinile sau picioarele, efectiv tremură.

Persoanele cu anxietate socială sunt deseori foarte bune în a-și ascunde sentimentele. Acest lucru le poate aduce „liniște sufletească” și pentru asta chiar pot fi etichetate în mod eronat ca arogante, dar cel puțin alții nu sunt conștienți de anxietatea care stă la baza lor.

Ce să faci să nu îți mai tremure mâinile?

În primul rând, pentru a combate tremurul mâinilor ar trebui să vă concentrați pe depășirea oricărei anxietății sociale. Pentru a vă relaxa mintea puteți alege oricare dintre următoarele opțiuni: meditație, hipnoză, yoga sau ascultarea muzicii armonioase. Dacă reușiți să reduceți nivelul de anxietate, corpul dvs. nu va identifica situațiile sociale ca „stresante” și astfel mâinile sau picioarele dvs. nu vor mai începe să tremure.

Tremuratul mâinilor poate fi cauzat de o serie de lucruri, de la scăderea zahărului din sânge până la frig. În aceste cazuri, pentru a trata tremuratul mâinilor, ar trebui este consumați ceva dulce sau să încercați să vă încălziți corpul.

Un alt mod eficient de a face să nu vă mai tremure mâinile este să folosiți medicamente, care pot ajuta în general la combaterea tremurului Două dintre aceste exemple includ:

  • Relaxante musculare din familia benzodiazepinelor. Acestea pot fi eficiente în reducerea tremurului, dar sunt cunoscute pentru efectele secundare negative și pentru proprietățile dependente.
  • Beta-blocanți, cum ar fi propranolol. Vă încetinește ritmul cardiac, este util dacă cunoașteți din timp o situație care vă provoacă anxietate.

Care sunt remediile naturale care combat tremurul mâinilor?

Remediile naturale sunt, de asemenea, eficiente în reducerea tremurului mâinilor într-un timp scurt. Cele 3 remedii pe care vi le vom prezenta mai jos sunt toate bune și vă vor ajuta să vă rezolvați eficient problema. Remediile naturiste pe bază de plante despre care se crede că au dat rezultate pozitive în tratamentul tremurului sunt:

  • valeriană
  • aportul de vitamine
  • kava kava

Rădăcină de valeriană

Această plantă a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru capacitatea sa de a calma nervii. Ca urmare, poate reduce tremurul mâinii. Foarte digerabilă și fără contraindicații, eliberează enzime capabile să stabilizeze partea creierului responsabilă de mișcarea membrelor. De asemenea, ameliorează durerile de cap cauzate de stres sau de ritmul cardiac prea agitat. Pentru a a-o administra, înainte de culcare, infuzați o linguriță de rădăcină de valeriană în apă clocotită și beți-o după aproximativ 3 minute.

Vitamine

Lipsa de nutrienți esențiali în organism poate induce tremurarea inconștientă a mâinilor. Lipsa vitaminei B1 și a magneziului împiedică funcționarea normală a părții creierului responsabilă cu combaterea tremurului. Prin urmare, este necesar să creșteți aportul de alimente bogate în vitamina B1 și magneziu pentru a reduce tremurul.

Boabele de soia, carnea de porc, mazărea și peștele sunt surse bune de vitamina B1. Fasolea, nucile, verdurile cu frunze și orezul brun ajută organismul să își ia aportul necesar al acestui mineral.

Kava kava

Kava kava este o plantă originară din zona Pacificului. Numeroase studii au evidențiat proprietățile sale benefice pentru organism. Este capabilă să stimuleze somnul și să inducă calmul. Consumul unui ceai de plante pe bază de kava kava contracarează tremurul mâinilor. O puteți achiziționa din magazinele plafar.

Cum se utilizează? Turnați 2-3 frunze de kava kava într-o cratiță cu apă și dați-o în fiert. Lăsați-o la infuzat 2 minute, apoi strecurați ceaiul. Așteptați să se răcească și beți-l înainte de culcare.

 

Comentarii pe Facebook
4.5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!