Natura ne oferă foarte multe daruri pentru sănătate și, fără îndoială, ceaiul verde este unul dintre ele. Ceaiul verde este sinonim cu sănătatea și este cunoscut ca băutura tinereții veșnice datorită cantității mari de antioxidanți și fenofenoli pe care le conține, aceștia sunt protagoniștii care transformă ceaiul verde într-un aliat al sănătății corpului nostru, fizic și mental.
Ceaiul verde este un tip de ceai obținut, din legendara plantă Camellia sinensis. Se remarcă prin faptul că în producerea lui procesul natural de fermentație este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea. În Asia a fost vreme îndelungată considerat mai mult o plantă medicinală decât o băutură. În textele europene apare în 1559, la Veneția, sub numele de chai catai, ceea ce a dat numele de ceai. Istoria ceaiului începe cu trei mii de ani înainte: conform legendei primul care a descoperit întâmplător efectele lui benefice a fost împăratul chinez Sen-Nung. Ceaiul a fost introdus treptat, dar mai întâi ca și condiment, sau fiert în mâncăruri. Cultul ceaiului a apărut doar în timpul dinastiei Han (206-220), atunci au început să-l aplice ca medicament. Un poet cu numele Lu-Yü a pus bazele ritualului de a bea ceai, în care el spera că a descoperit o armonie deosebită. Încetul cu încetul au apărut și ceainăriile: mai întâi prin vânzătorii ambulanți pe urmă au apărut și mici ceainării. Când Marco Polo ajunge în China ceainăriile deja fac parte din cultura locală.
Cuprins
PROPRIETĂȚILE CEAIULUI VERDE
Din moment ce o să cunoașteți numeroasele proprietăți pe care le posedă ceaiul verde, va deveni o băutură indispensabilă în alimentația dvs. pe care o veți consuma la fel ca în Japonia, adică zilnic. De fapt, Japonia este una dintre țările în care oamenii trăiesc cel mai mult din lume, iar unul dintre motive este consumul ridicat de ceai verde.
PROPRIETĂȚI CEAI VERDE
Una dintre cele mai importante proprietăți ale ceaiului verde este faptul că conține flavonoide, iar datorită concentrației crescute de antioxidanți, în special de vitamina E, distruge radicalii liberi pe care corpul nostru le produce și stochează. Prin urmare, are proprietăți foarte utile pentru a lupta împotriva îmbătrânirii.
Substanțele chimice complexe ce se găsesc în frunzele de Camellia sinensis, au proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antioxidante, diuretice, antivirale, tonic-nervoase. Ceaiul verde este un preparat care ajută la tratarea a numeroase afecțiuni digestive, cardiace, este un preparat deosebit care ajuta la reglarea greutății corporale și întărește sistemul imunitar.
Datorită proprietăților sale foarte oxidante, este, de asemenea, foarte eficient în prevenirea cancerului, prin prevenirea îmbătrânirii și a oxidării celulare.
Totodată, polifenolii existenţi în compoziția ceaiului verde favorizează arderea caloriilor, reduce riscul de apariţie al accidentului cerebral vascular şi diminuează nivelul de colesterol rau LDL.
BENEFICII CEAI VERDE
- Este bogat în antioxidanți, prin urmare, previne cancerul.
- Contribuie la irigaţia sanguină la nivelul tegumentelor şi permite regenerarea acestora, reduce ridurile.
- Împiedică căderea parului și este bun pentru sănătatea orală.
- Stimulează imunitatea, este bun pentru alergii și pentru probleme oculare.
- Previne formarea pietrelor la rinichi și îmbunătățește funcțiile hepatice.
- Contribuie la scăderea în greutate și la stimularea metabolismului, datorită oxizilor săi.
- Previne artrita și contribuie la întărirea oaselor.
- Contribuie la scăderea colesterolului rău din organism și previne diabetul.
- Întărește memoria și protejează împotriva bolilor Alzheimer şi Parkinson.
CEAI VERDE: CONTRAINDICAȚII ȘI EFECTE ADVERSE
Ceaiul verde conține teina, care este un stimulant ca cafeina. Prin urmare, consumarea a mai mult de 5 cești pe zi poate fi periculoasă. Aceasta provocă nervozitate, tulburări de somn, accelerarea ritmului cardiac, dureri de cap, accelerarea sistemului nervos etc.
Persoanele cu predispoziție la lipotimie, de pacienții care suferă de gastrita, ulcer duodenal sau care iau medicamente și femeile care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a-l consuma, deoarece poate fi chiar dăunător.
Preparatele cu ceai verde trebuie consumate cu precauție de persoanele care au probleme de asimilare a calciului.
Pacienții care sunt hipotensivi trebuie să consume ceai verde doar sub supraveghere medicala strictă.
Important: Cumpărați cel mai bun ceai – CEAIUL VERDE GUNPOWDER. Este un tip de ceai verde din China originar din regiunea Zhejian, de o calitate excelentă. Cel mai bun mod de a verifica dacă are calitate, este să analizați culoarea apoi și gustul său. Este plin de arome și are un gust ușor dulceag.
PREPARARE CEAI VERDE
- Se pune apa la fiert, în ibric (apa va avea o temperatură intre 60-75 grade celsius). Este extrem de important ca ceaiul să aibă temperatura corectă.
- Se adaugă firele de ceai verde în apă (1 linguriță de ceai vedre la o cană de apă).
- Apoi, se lasă la infuzat timp de 3 minute nu mai mult, acesta poate fi servit cu lapte, lămâie, mentă, ghimbir, anason etc.
Important*
Marele secret al unui ceai verde sănătos constă în respectarea unor reguli de preparare la ibric, și anume; temperaturii apei nu trebuie să fie mai mare de 85° și nu se lăsă la infuzat mai mult de trei minute.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.