Home Muzica si filme Cele mai tari filme de la Hollywood inspirate din jocul de poker
Muzica si filme

Cele mai tari filme de la Hollywood inspirate din jocul de poker

Urmareste-ne pe Google News

Pokerul este un joc care aduce mereu ceva special. Este o lume plină de mister, intrigă și suspans, așa că nu este de mirare faptul că acest joc a fost de-a lungul timpului un subiect abordat de cei de la Hollywood. Unele producții au fost mai slabe, dar au existat și filme care au rămas în memoria colectivă.

“Rounders”, cu Matt Damon în rol principal, rămâne și până azi cel mai apreciat film despre poker. Fost împătimit al jocurilor de noroc, personajul jucat de Damon se întoarce în lumea “subterană” a jocului de poker pentru a-și ajuta un prieten să-și plătească o datorie. Filmul are de toate: suspans, acțiune și, cel mai important, poker. Diferite scene din producție prezintă o varietate de jocuri de poker, de la No Limit Texas Hold’em până la Forced Rotation (mâini alternative de Hold’em, Omaha, Razz și Stud). “Rounders” este filmul care a creat generația de jucători de poker care a dus acest joc din “underground” până la a fi jucat online, astăzi, de foarte multă lume.

Sunt multe filme despre poker cu realități ficționale, dar destul de puține inspirate din fapte reale. Un foarte bun exemplu din cea de-a doua categorie este “Molly’s Game”, o producție din 2017, regizată de Aaron Sorkin, cu Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner și Michael Cera în rolurile principale. Acțiunea urmărește întâmplări reale din viața lui Molly Bloom, o fostă schioare de nivel olimpic care a ajuns să conducă jocuri ilegale de poker pe bani mulți și cu o groază de vedete de la Hollywood la mese. Totul a durat aproximativ un deceniu, asta până când FBI-ul a descins în locația deținută de Molly și au arestat-o. Deoarece a colaborat cu autoritățile, fosta sportivă de 41 de ani a scăpat destul de ieftin, cu doar un an cu suspendare și 200 de ore de muncă în folosul comunității. Filmul este destul de apreciat, cu o nota de 7.4 pe IMDB, chiar dacă încasările n-au fost extraordinare, undeva la $60 de milioane la un buget de $30 de milioane.

Un clasic al producțiilor cu și despre poker rămâne “Smart Money”, din 1931. Nick Venizelos, un imigrant grec, are o pasiune neobișnuită pentru poker, iar prietenii îl susțin cu bani pentru a intra într-un joc cu mize mari. Doar că slăbiciunea lui Nick pentru blonde îl va ruina în cele din urmă. Nick Venizelos este jucat de Edward G. Robinson, un actor născut în România în 1893, dar care s-a mutat împreună cu familia la New York pe când avea 10 ani.

“Smart Money” a apărut pe piață, așadar, cu aproape patru decenii înainte de primul World Series of Poker Main Event. Dacă la acea ediție, câștigătorul n-a luat acasă decât un trofeu, astăzi pokerul oferă premii fabuloase. La WSOP Main Event 2019, neamțul Hossein Ensan s-a impus la heads-up-ul avut cu italianul Dario Sammartino pentru a-și trece în cont un premiu fabulos, de $10 milioane. Anul acesta, spre sfârșitul lunii iunie, chiar înainte de WSOP Main Event 2020, vom avea turneul WSOP 2020 Crazy Eights, din Las Vegas, unde cel puțin 13 români vor lua startul la competiție. Și asta se datorează show-ului TV “Road to Vegas”, planificat de 888poker, în colaborare cu PokerFest România și B1 TV. Inițial, show-ul trebuia să ruleze pentru doar șase ediții. Turneul de calificare de pe 888poker îi desemna pe primii șase clasați care, pe lângă faptul că-și împărțeau un premiu garantat de $5,000, participau la show-ul TV de joia următoare, jucat și difuzat în direct la B1 TV timp de 4 ore după miezul nopții. Doar că show-ul a fost de un succes remarcabil, iar organizatorii au hotărât să dubleze numărul edițiilor inițiale.  În total, vor fi 13 jucători români care se vor deplasa la Las Vegas, asta pentru că ultimul tichet va merge la campionul ediției 888LIVE Bucharest din martie, de la Intercontinental.

După apariția sa în “Smart Money”, în 1931, Edward G. Robinson s-a întors într-un film despre poker în anul 1965, în producția “Cincinnati Kid”, cu legendarul Steve McQueen în rol principal. La mase se joacă Stud, nu Texas Hold’em, însă filmul prezintă în mod realistic toată acțiune, așa că te ține tot timpul în suspans. Iar “Cincinnati Kid” rămâne celebru pentru cum se privesc în ochi personajele interpretate de McQueen și Robinson într-un moment foarte tensionat al peliculei.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!