În ciuda beneficiilor sale asupra stări generale de sănătate și pierderii în greutate, cei care consumă cafea verde ar trebui să știe că acest produs nu este lipsit de efecte secundare sau contraindicații. De exemplu, nivelurile de cafeină sunt identice cu cafeaua obișnuită. Apoi, consumul de cafea verde sau orice alt extract de cofeină din acest produs, poate provoca efecte secundare persoanelor cu o anumită afecțiune medicală sau celor sensibili la acest compus. Prin urmare, în acest articol vom prezenta contraindicațiile și efectele secundare ale consumului cafelei verzi, astfel încât să vă luați toate măsurile de precauție suplimentare.

Contraindicații

Consumul de cafea verde este contraindicat pentru:

  • Persoanele cu probleme cardiace precum tahicardia ar trebui să opteze pentru alte metode de a pierde în greutate, deoarece conținutul de cafeină din cafeaua verde poate interfera cu funcționarea normală a inimii.
  • Femeile gravide și cele care alăptează, deoarece compușii cafelei verzi pot ajunge până în corpul fătului.
  • Copiii nu ar trebui să bea acest supliment, atunci când doresc să slăbească la vârste în creștere, ar trebuie să consulte întotdeauna un medic specialist sau un nutriționist.
  • Persoanele cu diabet trebuie să aibă o precauție extremă atunci când consumă cafea verde, pot să o ia de fapt, dar întotdeauna pe baza recomandărilor medicului, deoarece cafeaua verde scade nivelul glicemiei și combinată cu medicația ar putea fi periculoasă.
  • Persoanele care suferă de boli renale, nu este recomandat să consume cafea verde, deoarece stimulează funcția renală și are un efect diuretic.

Efecte secundare

Printre efectele secundare ale consumului de cafea verde se numără:

  • Reflux gastric. Cafeaua verde este un produs acid care poate afecta stomacul, mai ales persoanele care suferă de multe probleme cu digestia și arsurile la stomac.
  • Insomnie. Deoarece conține cofeină, cafeaua verde poate provoca insomnie sau poate agrava această problemă.
  • Nervozitate. Din același motiv ca insomnia, persoanele care au consumat cafea verde în prealabil, s-ar putea simți agitați.
  • Declin. Cafeaua verde scade nivelul glicemiei, iar acest lucru ar putea determina scăderea energiei.
Comentarii pe Facebook