Acest tort poate fi desertul perfect, umed și nu foarte dulce, ideal pentru o gustare. Așa este tortul de morcovi care rezultă din pregătirea acestei rețete cu glazură de cremă cu brânză. Aflați cum se prepară această rețetă de tort umed de morcovi.
INGREDIENTE:
- 2 cești de făină albă sau integrală (sau făină + praf de copt)
- 1 ceașcă de zahăr
- 3 morcovi
- 4 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- Opțional: stafide, nuci, nucă de cocos rasă
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA CU BRÂNZĂ:
- 50g. de unt
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 50g. de zahăr pudră
- 100g. de brânză de tip Philadelphia
Sfat: puteți să înlocuiți zahărul alb cu zahărul brun sau organic și făina albă cu integrală, este mai sănătos și delicios!
MOD DE PREPARARE:
- Adăugați zahărul, morcovii, 4 ouă și uleiul în blender. Amestecați morcovii până când se toacă bine și se omogenizează suficient.
- Puneți compoziția într-un bol și adăugați cele două cești de făină. Amestecați bine cu o spatulă până când nu mai rămân bulgări mici și compacți de faină. Între timp, adăugați nucă de cocos rasă (una sau două linguri), stafide și/sau nuci.
- Așezați compoziția pe o tavă, apoi puneți tortul la cuptorul preîncălzit la 180° timp de 40-45 de minute, sau până când blatul trece testul scobitorii.
- Scoateți tava din cuptor și lăsați la răcit înainte de ornare.
- Pentru prepararea glazurii cu brânză: bate untul la temperatura camerei cu zahărul și apoi adăugați brânză foarte rece. Continuați să bateți până când devine suficient de cremoasă și apoi adaugați esența de vanilie, iar glazura este gata.
- Acoperiți tortul cu glazura. Este important ca tortul să nu fie deloc călduț, deoarece se va topi glazura.