Home Diverse, Nou Cremă de lămâie cu frișcă
DiverseNou

Cremă de lămâie cu frișcă

Urmareste-ne pe Google News

Dacă aveți la îndemână lămâi, profitați de această ocazie grozavă pentru a face cea mai aromată cremă de lămâie cu frișcă. După preparare, o puteți folosi pentru a însoți orice desert de casă: de la vafe crocante la brioșe, prăjituri, torturi, rulade și până la clătite, sau o puteți combina cu diverse fructe proaspete: de la căpșuni, la banane, cireșe și până la fructe de pădure, pentru a vă bucura de un desert savuros și răcoritor. Rețeta este simplă: pregătiți crema de lămâie cu frișcă urmând instrucțiunile noastre.

Rețetă cremă de lămâie cu frișcă

Grad de dificultate: ușor
Timp de pregătire: 10 min
Timp de răcire: 2 ore
Timp total: 2h10min
Număr de porții: 4 persoane
Fel de mâncare: desert

Ingrediente:

  • 200 g de smântână pentru frișcă sau frișcă lichidă;
  • 3 linguri suc de lămâie;
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă;
  • 40 g zahăr;
  • 4 linguri esență de rom.

Mod de preparare:

După ce ați răcit bine frișca, puneți-o într-un vas foarte rece și bateți-o folosind un tel de sârmă sau un mixer de mână. La sfârșitul procesului de batere, frișca va trebui să devină suficient de stabilă cât să formeze acele moțuri și acelea să rămână în picioare.

Într-un alt vas amestecați sucul de lămâie, coaja rasă, zahărul și esența de rom; apoi adăugați treptat și foarte ușor acest amestec peste frișcă. Amestecați totul cu grijă până când amestecul se omogenizează.

Turnați preparatul într-un bol de sticlă sau pahare, acoperiți totul cu folie alimentară și puneți-l la frigider pentru aproximativ 2 ore, să se întărească.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!