Home Nou Cum faci nu se desfacă plăcinta cu umplutură în timpul coacerii sale la cuptor?
Nou

Cum faci nu se desfacă plăcinta cu umplutură în timpul coacerii sale la cuptor?

Urmareste-ne pe Google News

Tuturor ne plac plăcintele cu umplutură, mai ales cele cu șuncă, brânză, pui, pește, ciuperci etc. Plăcintele țărănești, empanadele spaniole, plăcintele marocane, plăcintele moldovenești ș.a.m.d…., sunt pentru cei mai mulți dintre noi feluri de mâncare preferate și nelipsit de la orice masă specială. Dar se întâmplă de cele multe ori ca acestea să se desfacă își piardă umplutura în timpul coacerii. Și ca să nu se mai întâmple acest lucru, va trebuie să urmăm indicațiile de mai jos!

Trucuri pentru a preveni desfacerea aluatului și împrăștierea umpluturii în timpul coacerii

Pentru ca plăcinta să nu se desfacă în timpul gătirii, în mijloc, adăugăm umplutura și umezim unul dintre capetele aluatului, apoi presam tare aluatul unde se unește, îl ciupim ușor cu degetele să se lipească.

O altă modalitate de a face ca plăcintele noastre cu umplutură să nu se desfacă, este să acoperim tava în care le gătim cu hârtie de copt, care le va împiedica să se lipească și să se dezintegreze.

De asemenea, pentru a preveni desfacerea aluatului și împrăștierea umpluturii în timpul coacerii, va trebui să înțepăm unul dintre capete cu o furculiță sau o scobitoare înainte de a le pune în cuptor, pentru ca aerul și aburul din interiorul lor să scape complet și să nu se mai umfle.

O altă modalitate foarte eficientă este să apăsăm puternic marginile plăcintei cu ajutorul unei furculițe, după ce o închidem.

Un truc simplu care funcționează foarte bine în cazul plăcintei cu brânză este să dăm brânza rasă prin făină, înainte de a o pune în mijlocul aluatului, este o modalitate excelentă de a o menține uscată când începe să se topească.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!