Home Nou, Sănătate Cuișoare – cel mai eficient tratament naturist pentru fibroame și mioame
NouSănătate

Cuișoare – cel mai eficient tratament naturist pentru fibroame și mioame

Căutați un tratament natural pentru fibrome și mioame uterine? Cuișoarele sunt aliații împotriva perioadelor dureroase, dar și împotriva fibroamelor. Dar cum se utilizează acestea pentru a vindeca fibromele și mioamele? Descoperiți în acest articol!

Fibrom și miom

Fibromul uterin este cea mai frecventă tumoare benignă la femeile aflate la vârsta fertilă. Reprezintă o formațiune tumorală uterină benignă care duce la creșterea dimensiunilor uterului cu totul sau a unor porțiunii din peretele uterin – îngroșarea peretelui uterin. Se mai folosesc și denumirile: leiomiom, miom.

Pe de o parte, cauze ale apariției acestor tumori se numără dezechilibrele hormonale provocate de creșterea nivelurilor de estrogen și progesteron. Pe de altă parte, aceste tumori par să provină din mutația și creșterea exagerată a mai multor celule care constituie fibra uterină. Din fericire, instalarea menopauzei scade nivelul celor doi hormoni, iar miomul scade ca dimensiune și uneori dispare. Cum boala poate crește riscul de infertilitate, tratarea timpurie este ideală.

Cuișoare: un bun remediu naturist la îndemâna oricui pentru fibroame și mioame

Cuișoarele sunt foarte eficiente în tratarea fibromelor ovariene și mioamelor, pentru a stimula fertilitatea și pentru a facilita concepția. Datorită compușilor excepționali pe care le conțin, aceste condimente stimulează ovulația, precum și reglează sistemul hormonal al femeilor (creșterea cu până la 64% a posibilităților de ovulație la femeile de peste 35 de ani).
Multe studii au arătat faptul că cuișoare sunt un puternic antibiotic și antiinflamator cu acțiune țintită. Principiul lor compus organic este „eugenolul”, care reglează ciclul menstrual, facilitează ovulația, astfel stimulează fertilitatea și combate anovulația. Cuișoarele sunt capabile să oprească inflamația din stomac. Sunt un bun înlocuitor al aspirinei. De îndată ce apare inflamație, apare o producție de radicali liberi în cantități mai mari, iar eugenolul, ingredientul activ din cuișoare, îi contracarează. În plus, cuișoarele inhibă transformarea anumitor acizi grași, esențiali pentru producerea prostaglandinelor, care fac nervii din apropiere foarte sensibili la durere, ceea ce ajută organismul să realizeze că există ceva în neregulă. Astfel, oprește producția acestor substanțe, suprimă iritarea și previne dezvoltarea inflamației. Condimentul are și calități antiinflamatorii interesante pentru ameliorarea reumatismului, a durerilor musculare. Această acțiune se datorează în principal conținutului său ridicat de flavonoide. De asemenea, este un remediu puternic împotriva bacteriilor Helicobacter pylori (bacteriile responsabile de ulcerul stomacului) și a respirației urât mirositoare.

Tratați eficient fibromele și mioamele cu cuișoare

Remediul pe bază de cuișoare este simplu și elimină rapid miomul, fibromul și chisturile ovariene.

Ingrediente:

  • Cuișoare
  • 50cl de apă

Pașii de pregătire și utilizare:

1. Puneți între 3 și 8 cuișoare într-o ceașcă.

2. Turnați apă clocotită peste ea.

3. Lăsați-o la infuzat 10 minute.

4. Scoateți cuișoarele și adăugați o lingură de miere lichidă sau un vârf de scorțișoară pentru a îndulci preparatul.

5. Așteptați să se răcească, strecurați infuzia și utilizați-o, după cum urmează:

  • Uz intern: pentru fibroame și mioame, paraziți intestinali și pentru a ameliora greața, stimula digestia și elimina tulburări intestinale. Pe lângă facilitarea digestiei, această infuzie sau decoct ajută la prevenirea și combaterea gripei și a altor boli infecțioase frecvente iarna. Beți-o 2 (dimineața și seara) până la 3 ori pe zi pentru o perioadă scurtă de timp, maxim o săptămână.
  • Uz extern: infuzia sau decoctul pot fi aplicate pe piele folosind comprese în cazul infecțiilor fungice ale pielii și ale mucoaselor, dar și pentru dezinfectarea și promovarea vindecării rănilor.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!