Home Nou, Diverse Cum se tratează tinitusul (țiuitul urechilor) cu oțet de mere?
DiverseNou

Cum se tratează tinitusul (țiuitul urechilor) cu oțet de mere?

Senzația de zumzet, de țiuit sau de zgomot în urechi se numește tinitus, și mai este cunoscut si sub denumirea de acufene. Oamenii din întreaga lume se confruntă în fiecare zi cu această afecțiune. Pentru acest tip, celulele responsabile de transmiterea sunetului către nervul auditiv sunt deteriorate (datorită supraexpunerii la sunet sau pur și simplu din cauza vârstei) și vor trimite informații eronate creierului, ceea ce îi va face să creadă că sunetul chiar este produs. Intensitatea tinitusului la unii pacienți este de așa natură încât are consecințe enorme asupra vieții lor de zi cu zi, cum ar fi lipsa de concentrare, tulburări de somn etc. Din fericire, există un remediu naturist care tratează în mod eficient tinitus: oțetul de mere. În acest articol, vă invităm să descoperiți cum se utilizează oțetul de mere pentru a trata tinitusul (țiuitul, senzația de zumzet și zgomotul din urechi).

Tinitus: cauze

Cauzele tinitusului pot fi multiple și poate fi asociat cu traumatisme, infecții ale urechii, stres și multe altele. Dacă tinitusul durează mai mult de trei luni, afecțiunea este una cronică și ar trebui să consultați un specialist O.R.L… În majoritatea cazurilor, oțetul de mere cu proprietățile sale speciale benefice sănătății, pot ajuta la ameliorarea cauzelor și efectelor tinitusului.

Oțet din cidru de mere pentru tinitus

Oțetul de mere se obține din sucul de mere care se lasă să fermenteze. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai utilizate produse, nu numai pentru gătit, ci și ca tratament natural. Oțetul este un antiseptic natural recunoscut la nivel mondial. În acest caz, este util chiar și împotriva țiuiturilor din urechi, cunoscute și sub numele de tinitus, care pot apărea continuu sau la intervale de timp. Printre proprietățile sale, acizii prezenți în acest preparat fermentat, cum ar fi acidul acetic, au o acțiune antibacteriană. Aceste acțiuni benefice pot permite tratarea infecției sau ameliorarea inflamației legate direct de tinitus.
În plus, oțetul de mere are și efecte antifungice și antiinflamatoare. De asemenea, reglează pH-ul corpului, stimulând vindecarea oricărei inflamații.

Dacă este consumat în mod regulat, o astfel de compoziție elimină deficiența de minerale din organism, favorizează subțierea sângelui, ducând la dispariția acufenelor. Însă, pentru a obține efectul scontat, oțetul de cidru de mere ar trebui să fie pregătit în casă și să nu îl cumpărați din magazine.

Realizarea unui preparat pe bază de oțet din cidru de mere împotriva tinitusului

Dacă suferiți de tinitus, tot ce trebuie să faceți este să folosiți oțet din cidru de mere ca remediu naturist, este simplu și eficient. Iată toate ingredientele necesare, modul de preparare și de administrare.

Ingrediente:

 • 2 lingurițe de oțet de mere (organic)
 • 1 lingură de miere
 • 1 pahar de apă

Pregătire și utilizare:

 • Puneți 2 lingurițe din acest oțet de cidru într-un pahar cu apă. Pentru a îndulci acest amestec de casă, ar trebui să adăugați o lingură de miere la amestec.
 • Beți sucul de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a reduce depozitarea zahărului sub formă de trigliceride în țesutul adipos. Veți vindeca tinitusul și promova arderea grăsimilor. Pe lângă acestea, vă veți stimula sistemul digestiv, facilitând digestia și reglând nivelul colesterolului din sânge.

Alte sfaturi pentru combaterea tinitusului:

 • Evitați alcoolul, cofeina și tutunul.
 • Beți multă apă.
 • Relaxați-vă mușchii gâtului și zonele din apropierea capului și a urechilor.
 • Faceți regulat mișcare. Mergeți pe jos.
 • Adoptați o dietă sănătoasă bogată în fructe și legume.
 • Practicați Yoga.
Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!