Home Cultural, Nou Cum calculezi perimetrul unei camere sau case?
CulturalNou

Cum calculezi perimetrul unei camere sau case?

Urmareste-ne pe Google News

Când decidem să facem reparații sau dorim să punem în vânzare apartamentul sau casa, precum și când suntem cumpărătorii sau viitorii chiriași ai unei proprietăți, este esențial să cunoaștem dimensiunea suprafeței acesteia, mai ales atunci când și noi evaluăm suprafața, trebuie să știm foarte bine informațiile despre formula corectă. Calcularea perimetrului unui camere sau case este o operațiune destul de simplă, dar această operație trebuie făcută cu o precizie extremă. Prin urmare, în cele ce urmează, vom afla toate informațiile despre cum calculezi corect câți metri are o cameră sau o casă.

Calculul perimetrului unei camere sau case

Perimetrul unei case sau al unei camere este un concept atât de practic, ca și perimetrul unei figuri matematice. Iar pentru a-l afla, în primul rând să ne amintim ce este perimetrul!

Perimetrul este o măsură a unei figuri geometrice de-a lungul marginii sale exterioare.

Perimetrul unei camere este lungimea tuturor laturilor camerei sau casei. În consecință, pentru a calcula perimetrul, este necesar să se adune toate laturile și astfel se obține valoarea necesară.

Formula de calcul, este următoare: P = 2 * (A + B)

A = lungimea casei;
B = lățimea casei;

Exemplu de calcul al perimetrului unui camere

O cameră are 6X3, lungimea unui perete este de 6 metri și lățimea celui de-al doilea este de 3.

Suma lungimilor și lățimilor va fi perimetrul, adică 2 * (6 + 3) <=> 6 + 6 + 3 + 3 = 18 (perimetrul camerei este de 18 metri).Această dimensiune le este adesea foarte utilă constructorilor atunci când calculează materialul necesar pentru finisarea oricărei încăperi sau case.

Pentru o casă cu configurație asemănătoare, perimetrul casei se calculează pe baza aceleiași formule.

Exemplu de calcul al perimetrului unei case

O casă are 70X14, lungimea unui perete exterior este de 70 metri și lățimea celui de-al doilea este de 14 metri.

Suma lungimilor și lățimilor va fi perimetrul, adică 2 * (70 + 14) <=> 70 + 70 + 14 + 14 = 168 (perimetrul casei este de 168 metri). Perimetrul casei se calculează, de exemplu, pentru afla suprafața totală desfășurată.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!