Hiromi Shinya este un cunoscut medic, gastroenterolog și chirurg japonez care colaborează cu cele mai mari clinici americane și europene din lume. Abordările sale privind alimentația sănătoasă au fost lăudate de Dustin Hoffman și Sting, Kevin Klein și Rock Hudson, Ronald Reagan și fostul prim-ministru japonez Nakasone.
De-a lungul a 50 de ani de practică, a examinat cu scrupulozitate stomacurile și intestinele a peste 300 de mii de pacienți, a înregistrat obiceiurile și stilul lor de viață, ceea ce i-a permis medicului să tragă concluzii cu adevărat revoluționare în domeniul sănătății.
Cuprins
Miturile alimentelor „sănătoase”
Enzimele sunt indispensabile, dar numărul enzimelor pe care le poate produce un om s-ar putea să fie predeterminat. Viața unui om încetează atunci când au fost folosite toate enzimele disponibile pentru organismul lui. Dacă vedem astfel lucrurile, concluzia firească este că enzimele-sursă determină lungimea vieții noastre. Iar radicalii liberi sunt principalii vinovați de epuizarea acestor enzime prețioase. Societatea modernă însăși creează un mediu în care sunt produși cu ușurință radicali liberi. Stresul, poluarea aerului, razele ultraviolete, undele electromagnetice, infecțiile bacteriene sau virale, expunerea la raze X sau la alte radiații, toți acești factori creează radicali liberi. Alte obiceiuri care distrug cantități importante de enzime includ consumul de alimente rele, care produc toxine în colon, care produc radicali liberi, care, la rândul lor, necesită detoxificarea cu ajutorul enzimelor, și expunerea la stresul emoțional. Învățătura trasă este că trebuie să consumăm alimente care mărește cantitatea de enzime din corp, în loc să o diminueze.
Obiceiuri „sănătoase” nocive:
- Mănâncă iaurt în fiecare zi, ca să-ți îmbunătățești digestia.
- Bea lapte în fiecare zi, pentru a evita deficiența de calciu.
- Ia-ți dozele zilnice de vitamine prin suplimente, nu prin fructe, pentru că fructele conțin o grămadă de carbohidrați și de calorii.
- Abține-te de la consumul de carbohidrați cum ar fi orezul sau pâinea, ca să nu te îngrași.
- Încearcă să menții o alimentație bogată în proteine.
- Asigură-ți fluidele bând ceai verde japonez, pentru că e bogat în antioxidanți.
- Fierbe apa de la robinet înainte să o bei, ca să înlături orice urmă de clor.
Secretul doctorului Hiromi Shinya
După ce a studiat aproximativ 300.000 de stomacuri și intestine, Hiromi Shinya a fost convins că o persoană poate fi sănătoasă doar atunci când stomacul și intestinele sale au caracteristici bune, nu sunt deteriorate sau poluate. În caz contrar, se va îmbolnăvi. Iar boala, după părerea sa, nu este pedeapsa lui Dumnezeu, ci doar o consecință a obiceiurilor noastre proaste.
Sănătatea omului depinde de felul în care trăiește și de ceea ce mănâncă. Dacă facem o comparație între o persoană care are 100 de ani și una bolnavă, cea dintâi a avut un stil de viață diferit, a urmat o dietă aparte și și-a format obiceiuri diferite de-a lungul anilor. Și schimbarea chiar și a câtorva dintre obiceiuri poate face o diferență uriașă în viața noastră. Pentru a susține „enzimele miraculoase”, în primul rând, trebuie să scăpați de obiceiurile care sunt dăunătoare sănătății, precum și să reconsiderați recomandările general acceptate pentru un stil de viață sănătos.
Stilul de viață și dieta ideală
Conform lucrării dr. Hiromi Shinya, aceștia sunt cei mai importanți factori în menținerea sănătății:
- Mențineți un raport de 85–90% alimente vegetale la 10–15% alimente de origine animală.
- Cerealele ar trebui să constituie 50%, legumele și fructele 35–40%, iar carnea 10–15% din totalul alimentației dvs.
- Cerealele să fie nerafinate; ele ar trebui să constituie 50% din aportul dvs. alimentar.
- Porția de alimente de origine animală a dvs., ar trebui să provină de la animale cu o temperatură corporală mai joasă decât cea a oamenilor; de pildă, pești.
- Consumați alimente proaspete, nerafinate; dacă este posibil, în forma lor naturală.
- Evitați laptele și produsele lactate, pe cât posibil. Persoanele care prezintă intoleranță la lactoză, sunt predispuse la alergii sau, pur și simplu, nu agreează laptele și produsele lactate ar trebui să le evite total.
- Evitați margarina și mâncărurile prăjite.
- Mestecați temeinic (de 40–70 de ori) și încercați să consumați porții mai mici.
- Beți cel puțin 1,5 litri de apa de calitate pe zi.
- Renunțați la fumat și la alcool.
- Aveți un somn suficient și odihnitor.
- Mențineți o viață intimă regulată chiar și la bătrânețe.
- Cultivați o atitudine de fericire și un spirit optimist.
- Mâncați și beți nu mai târziu de 5-6 ore înainte de culcare. Dacă foamea dvs. este insuportabilă, puteți mânca niște fructe cu o oră înainte de culcare.
- Faceți exerciții regulate, dar nu epuizante. De preferință, ar trebui să faceți o plimbare zilnică de 4-5 km într-un ritm confortabil.
- Evitați pe cat posibil cafeaua, ceaiul negru si verde. De preferință, optați pentru ceaiurile din plante sau ceaiul de ovăz, ceaiul de hrișcă, dar nu mai mult de 1-2 căni pe zi.
Învățătura trasă din cartea dr. Hiromi Shinya, este că trebuie să ducem o viață care mărește cantitatea de enzime din corp, în loc să o diminueze. Această învățătură este chintesența stilului de viață și alimentației bazate pe factorul enzimatic.
Dacă un organism posedă enzime din belșug, vitalitatea și sistemul imunitar sunt amplificate. Evitați epuizarea enzimelor corporale —mențineți un nivel suficient al enzimelor — și corpul dvs. va fi sănătos.
Mai multe în cartea extraordinarului dr. Enzima miracol (Hiromi Shinya), dând click aici.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.