Home Tehnologie, Nou Cum conectezi contul de Gmail la Outlook?
NouTehnologie

Cum conectezi contul de Gmail la Outlook?

Multe medii de afaceri utilizează Microsoft Outlook ca client de e-mail datorită interfeței sale ușor de utilizat. Persoanele care trebuie să utilizeze atât căsuța poștală Gmail, cât și Outlook nu trebuie să suporte inconvenientul verificării e-mailurilor în două locuri. Dar, tehnologia a evoluat în așa fel încât datele din contul de G-mail pot fi sincronizate cu Outlook foarte simplu. În cele ce urmează, vă arătăm pașii complecși pentru conectarea Gmail la Outlook.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că contul dvs. Gmail este configurat corect pentru a putea citi e-mailuri pe Outlook. Pentru aceasta, introduceți contul dvs. Gmail și faceți clic în dreapta sus, dă clic pe “Setări” > “Vezi toate setările”. Dați clic pe fila “Redirecționare și POP/IMAP”. În secțiunea „Acces IMAP”, selectați “Activează IMAP”. Dați clic pe “Salvează modificările”.

Deschideți Outlook și în meniul din partea de sus, selectați “Fișier” > “Adăugare cont”. Se va deschide un expert care vă va ajuta cu cele mai frecvente sarcini.

În pagina “Configurare automată cont”, introduceți-vă numele, adresa și parola Gmail (sau parola de aplicație), apoi alegeți “Următorul”.

Dacă procesul de configurare nu este finalizat și primiți în schimb solicitări pentru a introduce numele de utilizator și parola pentru serverul imap.gmail.com (sau pop.gmail.com, cum doriți dvs.), alegeți Anulare și introduceți din nou parola de aplicație dacă prima a avut o greșeală de ortografie. De asemenea, la „informații despre server” introduceți imap.gmail.com (sau pop.gmail.com) pentru e-mailurile primite și smtp.gmail.com pentru e-mailurile trimise.

Faceți clic pe “Terminare”. Outlook ar trebui să se sincronizeze cu contul Gmail. Acum trebuie să reveniți la fereastra de date a contului Gmail. Faceți clic pe „Testați setările contului” pentru a vedea dacă totul funcționează.

Când testul este finalizat, faceți clic pe „Următorul” și „Finalizați”. Este gata: faceți clic pe „Trimiteți și primiți” și veți vedea e-mailurile care apar în căsuța de e-mail.

Setările de server IMAP sau POP în Gmail sunt următoarele:

Server: imap.gmail.com

Port: 993

Criptare: SSL/TLS

Server: pop.gmail.com

Port: 995

Criptare: SSL/TLS

Server: smtp.gmail.com

Port: 465

Criptare: SSL/TLS

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!