Home Auto, Nou Cum poți cumpăra o mașină din Dubai?
AutoNou

Cum poți cumpăra o mașină din Dubai?

Urmareste-ne pe Google News

În Dubai, mașinile noi și la mâna a doua sunt mai ieftine decât cele de pe piața din România și au același norme de poluare, același consum sau fel si fel de dotări. Rezidenții pot cumpăra vehicule noi sau second hand cu relativă ușurință, dar vor trebui să urmeze o serie de pași pentru a face acest lucru. Dacă intenționați să cumpărați o mașină din Dubai, în cele ce urmează, vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face acest lucru.

Primul lucru este să găsiți modelul de mașină care vă interesează. O puteți face prin intermediul unor site-uri, cum ar fi copart.com. Pe lângă anunțurile online, ei organizează sporadic licitații live în Dubai cu mașini de lux second-hand, pe care proprietarii lor anteriori nu au reușit să le plătească. Deși, de regulă, acestea sunt mult mai ieftine decât în ​​România, verificați cât costă același model în această țară.

Înainte de a cumpăra o mașină în Dubai, asigurați-vă că dețineți un permis de conducere din Emiratele Arabe Unite sau aveți permis de conducere internațional, și de asemenea, că aveți viză de ședere.

Dacă ce îndepliniți aceste cerințe și efectuați achiziția, este momentul să completați toate documentele pentru a importa mașina în țară.

Trebuie să contactați un agent vamal care vă va efectua toate aranjamentele. Va trebui să vă furnizeze factura de cumpărare, printre alte documente.

La finalizarea procedurilor, aceștia vă va oferi ceea ce se numește un „Document administrativ unic” pe care trebuie să îl prezentați funcționarilor din România pentru a vă putea înmatricula mașina.

După ce ați cumpărat mașina și ați adus-o în țară, este necesar să faceți programarea la Registrul Auto Român (RAR). Ca urmare a procedurilor de la RAR, veți obține cartea de identitate a vehiculului, ITP-ul și certificatul de autenticitate.

În continuare, va trebui să obțineți cererea de înmatriculare și fișa de înmatriculare auto, care sunt două documente tipizate ce vor conține datele dvs. personale și informații despre mașină. În cazul în care proprietarul dorește să ofere unei alte persoane drept de folosință asupra mașinii, acest lucru trebuie specificat în cerere.

În cele din urmă, va trebui să traduceți documentele mașinii, să obțineți certificatului de atestare fiscală, să luați mașina în evidență la primărie, să plătiți pentru asigurare și taxa pentru certificatul de înmatriculare și să depuneți dosarul de înmatriculare. În acest fel, vă veți înmatricula mașina achiziționată din Dubai.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!