Home Diverse, Nou Cum cureți și cum gătești melcii vii?
DiverseNou

Cum cureți și cum gătești melcii vii?

Urmareste-ne pe Google News

Melcii sunt un fel de mâncare foarte sănătoasă și bogata în proteine. Principalele specii folosite la gătit sunt melcul de Burgundia (sau Gros Blanc), Helix pomatia și melcul Helix aspersa. Înainte de a putea degusta aceste gastropode delicioase, sunt necesari câțiva pași esențiali, printre care: hrănirea, curățarea și fierberea. În cele urmează, vă vom explica pas cu pas cum să curățați și să gătiți melcii.

1. Eliminarea deșeurilor și postul negru

Melcii își golesc tractul digestiv în 48 de ore. Ideal ar fi să îi hrăniți cu făină timp de 4 până la 5 zile, astfel încât să elimine orice substanță ingerată care poate fi dăunătoare sănătății dumneavoastră. Apoi, trebuie să-i puneți într-o ladă, de preferință agățată, și să îi lăsați nemâncați timp de 1 săptămână. Puteți pune sare pe margine, astfel încât să nu scape.

2. Curățarea melcilor

Spălați bine melcii în apă sărată și oțet, frecându-i și verificându-i rând pe rând. Eliminați-i pe cei care sunt ghemuiți adânc în cochilii lor, deoarece sunt morți.

Scufundați-i 5 minute în apă clocotită sărată și oțet, astfel încât melcii să secrete tot mucusul. Scoateți-i, scurgeți-i, apoi clătiți-i. Scoateți melcii din cochilii lor cu ajutorul unei scobitoare. Apoi, îndepărtați-le cu ​​o foarfecă partea negricioasă (intestinul) a cozii (și ficatul animalului) .

3. Gătirea melcilor

Fierbeți puțină apă, odată ce dă în fiert, adăugați melcii. Micșorați flacăra și fierbeți-i la foc mic, acoperiți, timp de 45 de minute până la 1 oră pentru Helix aspersa și 2:30 de minute pentru melcii de Burgundia. Apoi, puneți-i sub un jet de apă rece și scurgeți-i.

Melcii pot fi apoi gătiți în multe moduri diferite, în funcție de tradiție și rețete locale. Jucați-vă experimentând și inventând multe rețete noi pe bază de melci!

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!