Home Nou, Sănătate Cum eliminam acidul lactic din mușchi?
NouSănătate

Cum eliminam acidul lactic din mușchi?

Acidul lactic circulă în sistemul sanguin în orice moment în cantități reduse. Este produs de țesuturile organismului, în principal de mușchi, pentru obținerea de energie prin metabolizarea glucozei în absența oxigenului. În timpul exercițiilor intense și prelungite, acidul lactic este produs în cantități mari datorită organismului care nu mai poate asigura o cantitate suficientă de oxigen mușchilor, prin urmare, apare senzația de arsură la nivelul mușchilor, durere, amorțeală a membrelor, iritabilitate și stare generală de rău.

În acest articol, vă oferim o serie de informații despre modurile cum puteți elimina acidul lactic, pentru a contracara rapid apariția acestei probleme.

Cum prevenim și scădem excesul de acid lactic?

Pentru a preveni apariția excesului de acid lactic la nivelul mușchilor este considerat necesar adoptarea unui program regulat de antrenamentele, într–un ritm redus și adoptarea unei alimentații corespunzătoare. Mai mult decât atât, având în vedere faptul că organismul nostru este unul acid, hidratarea este foarte importantă după activitatea sportivă.

Remedii naturale pentru a reduce sau pentru a elimina acidul lactic

Baie fierbinte: apă caldă crește circulația sanguină și asigură un aport mai bun de oxigen mușchilor, contribuind la eliminarea acidului lactic. Vă recomandăm să faceți o baie caldă, cu adaos de rozmarin și sare, care ajută la restabilirea echilibrului natural. Rozmarinul poate fi de asemenea înlocuit cu oțetul.

Lichide: beți multe lichide, preferabil apă sau suplimente minerale pentru sportivi, acestea ajută la prevenirea acumulării de acid lactic la nivelul brațelor și a picioarelor.

Bicarbonat de sodiu: acesta ajută la restabilirea echilibrului alcalin din organism. Dizolvați câteva grame de bicarbonat într-o cana de apă. Consumați bicarbonat de sodiu cu circa 60-90 de minute înainte de antrenament sau competiție.

Gheața: aplicați gheață în zona dureroasă, în reprize de 10 minute de la apariția crampelor musculare. Acest lucru forțează sângele din picioare, luând o parte din acidul lactic acumulat cu ea.

Alergare ușoară, plimbare sau stretching: o altă modalitate bună de a elimina acidul lactic este să faceți o alergare ușoară sau o plimbare vioaie timp de 15 minute, după terminarea exercițiilor. Acest lucru ajută la siguranța scurgerii excesului de acid lactic din sânge, care altfel s-ar acumula în mușchi, evitând senzația de durere și slăbiciune musculară. De asemenea, puteți elimina acidul lactic prin stretching. Stretchingul static ajută la eliminarea acidului lactic și a celorlalți metaboliți. În plus, în urma efortului intens, la nivelul țesuturilor se produc mici leziuni care se vindecă în 1-2 zile; Stretchingul previne acestă scurtare, și de aceea, se recomandă efectuarea sa imediat după terminarea unui antrenament de forță.

Magneziu: pentru a ajuta la eliminarea acidului lactic puteți folosi pe post de supliment alimentele bogate în magneziu (migdale, semințe de dovleac, spanac, smochine uscate, etc …) și, de asemenea, suplimente pe bază de magneziu (în acest caz, întrebați medicul dumneavoastră), care accelerează procesul de eliminare și scădere a crampelor post-exerciții.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!