Home Diverse, Nou Cum se elimină petele albe de pe frunzele plantelor?
DiverseNou

Cum se elimină petele albe de pe frunzele plantelor?

Petele albe de pe frunzele plantelor indică prezența unui anumit dăunător sau a unor boli, cum ar fi ciupercile, bacteriile sau virușii, care afectează sănătatea plantelor. Fără îndoială, în aproape 100% dintre cazurile în care plantele au pete albe, principala cauză este mucegaiul cenușiu. Acest agent patogen atacă toate tipurile de plante, dar în special copacii de stejar, tufele de trandafiri, și plantațiile de legume sunt câteva dintre gazdele sale preferate. Dacă doriți să aflați cum se elimină petele albe de pe frunzele plantelor, continuați să citiți acest articol!

Descriere și simptome (mucegai cenușiu) pete albe pe plante: Apar sub formă de pete albe și se transformă într-o pulbere de culoare alb-gri. Datorită acelei pulberi albe, este una dintre ciupercile cel mai ușor de detectat. Se dezvoltă de obicei în frunze, deși se poate răspândi și pe tulpină sau pe fructe. Prezența sa împiedică fotosinteza. Dacă nu este controlată în mod corespunzător se pot îngălbeni frunzele plantelor, apoi usca.

Condiții de răspândire: Condițiile care facilitează răspândirea acestei ciuperci sunt umiditatea și temperaturile calde. Combinația celor doi factori contribuie din plin la apariția mucegaiului în grădina noastră.

Cum se elimină petele albe de pe frunzele plantelor?

  1. Reduceți nivelurile de irigare la o dată pe săptămână. Verificați ca pământul să nu fie foarte umed.
  2. Cu ajutorul unei foarfeci ascuțite, îndepărtați zonele plantei afectate de mucegaiul gri, împiedicând răspândirea acestuia. Aveți grijă să nu tăiați părți din părțile frunzelor sănătoase.
  3. Una dintre metodele care funcționează cel mai bine constă în aplicarea de sulf (pulbere sau soluție) direct pe pete.

Cum se vindecă plantele cu pete albe?

Cea mai bună soluție este de a tăia frunzele și tulpini bolnave cu ajutorul unei foarfeci. Dar amintiți-vă, pentru a elimina acestă boală de pe frunze, va trebui să folosiți mănuși, astfel încât să evitați contactul direct cu acest patogen.

De asemenea, pentru a vindeca plantele cu pete albe, puteți pregăti o soluție de casă pe bază de bicarbonat de sodiu. Pentru a face acest lucru, amestecați 4 litri de apă de la robinet cu o lingură de bicarbonat de sodiu, se amestecă bine pentru a se dizolva, apoi se aplică acest amestec direct pe plantele afectate. Pentru a elimina complet ciuperca, va fi suficientă o aplicare pe săptămână.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!