Home Nou Cum să-ți dai seama dacă un hamster hibernează sau este mort?
Nou

Cum să-ți dai seama dacă un hamster hibernează sau este mort?

Urmareste-ne pe Google News

În timpul sezonului rece, hamsterul poate intra în hibernare. Sunt mulți cei care confundă această hibernare a micuțului rozător cu decesul său. Prin urmare, înainte de a crede că prietenul dvs. este mort pentru totdeauna, verificați dacă nu cumva hibernează.

Când hibernează hamsterii?

Când vine iarna, unii hamsteri tind să hiberneze. În mediul lor natural, ei hibernează adesea când stau departe de lumina zilei ore în șir sau când trebuie să supraviețuiască în temperaturile extrem de reci, sau când rezervele lor de hrană s-au terminat. Pe de altă parte, când vine vorba de un hamster de casă, acesta va alege să hiberneze sau nu în funcție de temperatura din casă. Dacă este suficient de cald și bine hrănit, micuțul animal de companie nu se va deranja să hiberneze. Pe de altă parte, dacă în casă este foarte frig (în jur de 10 grade), hamsterul poate intra în hibernare. Prin urmare, este important să alegeți cu grijă mediul său de viață, astfel încât hamsterului să-i fie suficient de cald și bine.

Cum să aflați dacă hamsterul dvs. hibernează?

În primul rând, corpul său ar trebui să fie nemișcat, dar nu țeapăn, ca un cadavru. Dacă hibernează, veți putea observa că are încă corpul moale, că are pielea întinsă și că puteți pune o presiune minimă pe abdomen. În caz contrar, dacă micul dvs. rozător a murit, corpul său va fi imobil și țeapăn și nu veți putea să flexați ușor abdomenul cu degetul.

De asemenea, chiar dacă este rece, în pungile pungile bucale (cele două pungi laterale aflate în cavitatea prebucală) său veți observa o temperatura mai mare.

În perioada de hibernare, respirația hamsterului încetinește până la aproape imperceptibilă, totuși, dacă acordați atenție mustăților și pieptului, veți observa că încă mai respiră.

Un alt aspect cheie pentru a face diferența între deces și hibernare este timpul de hibernare. Aceste rozătoare hibernează de obicei aproximativ o săptămână, iar dacă vedeți că au trecut 5 zile și tot nu și-a schimbat locul, ar trebui să începeți să intrați la bănuială.

Puteți achiziționa un pulsmetru, de exemplu, sau o cameră termică sau un stetoscop. Orice este nevoie pentru a localiza bătăile inimii. Dar dacă micul dvs. animal de companie este țeapăn, nu prea mai puteți face nimic pentru a-l readuce la viață.

Ce să faceți dacă hamsterul dvs. întră în hibernare?

În cazul în care observați ca hamsterul dvs. hibernează, cel mai bun lucru pe care îl puteți face, este să îl atingeți și să îl frecați ușor pentru a-l încălzi și astfel să-l ajutați să se trezească. De asemenea, va trebuie să încercați să păstrați o temperatură ridicată în cușca sa (peste 20 de grade), deoarece intră în hibernare atunci când scade sub 15 grade. Vă puteți folosi de încălzitoare, lămpi de căldură și chiar sticle de apă caldă, îmbrăcăminte termică sau jucării care emit căldură.

Un hamster care hibernează poate avea nevoie de 1 oră pentru ca corpul său să se încălzească și să-și reia ritmul normal și până la 3 ore pentru a merge din nou. La început va fi slăbit, așa că în acel moment ar trebui să-i oferiți hrană și apă pe săturate. În primele ore, ar trebui să vă asigurați că nu încearcă să adoarmă din nou.

Care sunt riscurile pentru un hamster care hibernează?

Faptul că hamsterii hibernează, asta nu înseamnă că există riscul ca aceștia să moară, și asta din cauza bătăilor inimii și a ratei lor metabolice extrem de scăzute. Prin urmare, trebuie să le menține-ți o temperatură confortabilă în orice moment, astfel încât să evitați să ajungă în faza extremă a hibernării lor, care are o durată de 5 sau 7 zile în cele mai reci zile. Acesta lucru va fi necesar de la începutul iernii și până în primăvară.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!