Home Diverse Cum faci o cerere la școala?
Diverse

Cum faci o cerere la școala?

Fie că doriți să vă învoiți, fie că doriți să vă înscrieți sau să vă transferați la o altă școală, va trebui să faceți o cerere și să o înaintați organelor oficiale ale instituției de care aparțineți. Prin urmare, în acest articol, am decis să vă arătăm cum să faceți o cerere la școală, astfel încât aceasta să respecte anumite reguli specifice de scriere.

La mijlocul paginii, în partea de sus, ar trebui să scrieți cui anume vă adresați, adică unei persoane specifice care este angajata școlii (liceu/facultate) – nu uitați pronumele de politețe și funcția sa (Domnule Director, Doamna Dirigintă, Domnule Profesor, Domnule Acad, etc.).

Apoi, trebuie să vă identificați, scriind numele complet, numărul CNP-ului, clasa și școala de care aparțineți (dacă sunteți elev, părinte al unui elev, profesor etc.).

După prezentarea dvs. și fără a o încheia, scrieți „vă rog să(-mi) aprobați/ vă rog să binevoiți” și adăugați ceea ce doriți să solicitați în cererea dvs.

Nu uitați că trebuie să folosiți o cerere scrisă formală și cordială și să prezentați pe scurt motivul solicitării dvs., fără a depăși o pagină. Cu toate acestea, trebuie să justificați motivul solicitării acesteia, apelând, dacă este necesar, la enunțarea legilor.

În alt paragraf scrieți o formulă de mulțumire și încheiere:

“Vă mulțumesc/Vă mulțumesc anticipat/Cu respect,”

Lăsând din nou o linie goală, scrieți data în stânga și semnătura în dreapta paginii. Semnați-o cu mâna, pentru a o face oficială.

Pe ultimul rând, cam la 1-2 cm. de la marginea de jos a foii, se scrie cui adresați cererea:

“Domnului Director/Doamnei Directoare (aceeași formulă ca la început) al/a (numele școlii/liceului/facultății)”

Exemplu de cerere pentru școală

Doamna Diriginta,

Subsemnata/Subsemnatul……părinte al elevei/elevului….. din clasa a… la școala….vă rog să aprobați motivarea absențelor pentru fiul/fiica mea, în zilele de….din motive de sănătate.

Data:                                                                  Semnătura:

5/5 - (2 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!