Home Tehnologie, Nou Cum faci un arbore genealogic cu Microsoft Word?
NouTehnologie

Cum faci un arbore genealogic cu Microsoft Word?

Urmareste-ne pe Google News

Dacă dorim să creăm o reprezentare grafică a rudelor noastre, un arbore genealogic este poate cel mai eficient mod de a arăta relația noastră cu aceștia. Grație programului Microsoft Word sau a altor aplicații web dedicate, putem genera documente care cuprind arbori genealogici compleți. În continuare, vom vedea cum se face un arbore genealogic într-un mod simplu și rapid.

Arborele genealogic

Din punct de vedere tehnic, arborele genealogic este o listă completă a strămoșilor, care are scopul de a arăta relațiile familiale. Este un „concept” modern, utilizat frecvent încă din secolul al XX-lea, în special de către persoanele interesate de reconstituirea istoriei genealogice a propriilor lor familii sau a altora, în scopul de a o transmite urmașilor săi sau a altor persoane apropiate acestora.

Cum se construiește un arbore genealogic?

MyHeritage.it este unul dintre cele mai populare site-uri din lume cu care ne putem crea gratuit un arbore genealogic. Nu întâmplător, acest „constructor de arbori genealogici” este folosit de milioane de oameni din întreaga lume, deoarece prin intermediul câtorva clicuri, aceștia pot să își afle întregul istoric familial și să își construiască arbori genealogici în care pot să adauge fotografii, documente istorice și multe altele. Partea bună este că, pe acest site, putem folosi instrumentul său construit în peste 40 de limbi.

Un alt site similar și poate la fel de bun este Ancestry.it. Oferă servicii care sunt foarte asemănătoare cu cele de pe site-ul anterior. Prin urmare, îl putem folosi, de asemenea, pentru a face arbori genealogici unici pe baza diferitelor modele disponibile. Cu siguranță, este un instrument util care ne permite să generăm diverse documente PDF sau Word cu arbori genealogici.

Cum se construiește un arbore genealogic în Word?

Dacă dorim să creăm un arbore genealogic complet de la zero, nu este deloc dificil, deoarece vom urma doar câțiva pași în Word. Programul Microsoft Word, nu numai că ne oferă mai multe șabloane pre-construite de arbori genealogici, ci de asemenea, ne oferă posibilitatea de a ni le crea singuri. Acești pași, sunt următorii:

1. Deschidem Word. În partea de sus, pe meniu, accesăm fila “Inserare” (Insert). Se va deschide o fereastră în care selectăm SmartArt Graphic.

2. În meniul din stânga, selectăm “Ierarhie” (Hierarchy).

3. În acest moment, se va afișa o listă cu diferite șabloane de ierarhie. Vom alege șablonul care se integrează cel mai bine cu arborele genealogic pe care dorim să îl creăm.

4. Apoi, pe documentul nostru ne va apărea un șablon prestabilit. Acum trebuie doar să-l edităm. Pentru a insera text, cum ar fi numele animalelor noastre de companie preferate sau a rudelor noastre, plasăm cursorul pe textele care există deja și facem clic pentru a-l putea edita.

5. Pentru a adăuga sau șterge celule, modifica înălțimea sau locul în ierarhie, utilizăm butoanele din partea de sus a ferestrei gri care este deschisă. De asemenea, putem edita textul direct în acea fereastră, iar dimensiunea sa se va modifica automat pentru a permite încadrarea întregului text în casetă.

6. Când arborele genealogic este gata, tot ce trebuie să facem este să salvăm documentul. Dar, dacă dorim să evidențiem textul, să modificăm fontul, culoarea și dimensiunea acestuia, trebuie să accesăm fila “Acasă” (Home).

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!