Home Diverse, Nou Cum mărești un desen de pe o foaie?
DiverseNou

Cum mărești un desen de pe o foaie?

Urmareste-ne pe Google News

Orice iubitor de creioane și hârtie încearcă la un moment dat să reproducă un desen creativ într-un format mai mare pentru a  extinde frumusețea fiecărui detaliu de pe o foaie. Mărirea unui desen este o operațiune mai ușoară decât pare, atâta timp cât avem instrumentele potrivite și respectăm anumite reguli. În cele ce urmează, vom vedea cum se mărește un desen de pe o foaie.

Pentru a mări un desen, vom ava nevoie de o riglă și un creion pentru a putea face niște linii de grile, astfel încât să urmăm o transcriere perfectă.

Creăm liniile de grile pe o coală întreagă de hârtie sau un carton, unde vom mări desenul. De exemplu: peste desenul original putem face linii de grilă de 1cm x 1cm. În acest fel, vom cunoaște în orice moment proporțiile pe care trebuie să le respectăm și nu ne vom abate deloc de la detaliile desenului original.

De asemenea, trebuie să reținem faptul că putem mări un desen cât de mult dorim. De exemplu: în desenul original putem face grila mai mare, de exemplu 4cm x 4cm. Și pe cealaltă foaie de hârtie o putem face de 8cm x 8cm.

Următorul pas este copierea desenului urmând pătratele. De exemplu: pe cealaltă foaie putem face grile de 2cm x 2cm. Dacă am făcut treaba bine, ar trebui să avem același număr de pătrate ca pe cealaltă foaie.

Acum trebuie să trecem la un pas puțin mai dificil, să copiem desenul pătrat cu pătrat. Va trebui să privim cu atenție pe unde trec liniile din desen, astfel încât, desenul mărit să iasă perfect.

Astfel, vom vedea că este foarte simplu dacă avem grijă să desenăm liniile cadru cu cadru așa cum sunt văzute în desenul mic. Proporțiile vor fi astfel ajustate cu o precizie totală.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!