Home Nou, Diverse Cum se curăță vopseaua de pe aluminiu?
DiverseNou

Cum se curăță vopseaua de pe aluminiu?

Există câteva modalități diferite de a curăța vopseaua de pe obiectele din aluminiu, dar unele sunt mult prea invazive și pot afecta materialul sau mai bine zis stratul lucios al materialului. Din fericire, deși nu este neapărat o treabă distractivă, curățarea vopselei din aluminiu este în întregime realizabilă fără a-l deteriora, și asta dacă aveți timp, răbdare și instrumentele potrivite. În cele ce urmează, vă oferim câteva sfaturi pentru îndepărtarea vopselei de pe suprafețele din aluminiu.

Dacă atunci când ați vopsit au sărit pete de vopsea pe aluminiu, încercați mai întâi să le îndepărtați cu o cârpă de bumbac înmuiată în spirt alb, care este cel mai slab solvent, și în ​​principiu, nu afectează aluminiul.

În cazul în care pata de vopsea este mare și groasă și apare bombată pe aluminiu, o puteți răzui cu o spatulă (având grijă să nu zgâriați aluminiu, ceea ce ar constitui daune ireparabile), astfel încât să iasă. Răzuiți-o cu mare grijă și delicatețe, strat cu strat.

Dacă ați folosit vopsea din plastic, cea tipică pentru pereți, puteți îndepărta petele cu o cârpă umezită în apă fierbinte, deși această metodă va fi eficientă dacă nu a trecut mult timp de când ați vopsit. Pe de altă parte, dacă vopseaua este foarte uscată, cu apă nu veți obține rezultatele dorite.

Atunci când nu puteți îndepărta petele sau când este vorba despre o vopsea sintetică, puteți să utilizați o soluție naturală formată din alcool sanitar, oțet alb și apă. Acest remediu este de obicei eficient împotriva vopselei și poate fi utilizat în siguranță pe aluminiu. Pentru asta, pur și simplu, amestecați cele trei ingrediente, înmuiați o cârpă în această soluție și ștergeți petele, este foarte probabil ca acestea să dispară ușor.

O altă modalitate de a îndepărta petele de vopsea din aluminiu este utilizarea substanței numite borax. Acidul boric este utilizat pe scară largă pentru curățarea chiuvetelor, toaletelor, pentru a ucide mucegaiul, pentru a curăța complet ustensilele de bucătărie și ca agent de îndepărtare a tuturor tipurilor de reziduuri, cum ar fi vopseaua din plastic. Amestecați acidul boric și apa într-un raport de 2 la 1 și frecați, veți vedea cum veți face ca vopseaua să dispară complet din aluminiu.

În cele din urmă, dacă aveți niște jante de aluminiu vopsite cu pistolul de vopsit sau cu spray-ul și doriți să curățați vopsea de pe acestea, astfel încât sa rămână acel gri specific jantelor din aliaj, o puteți face folosind clorura de metilen, decanol sau alt decapant, fără amoniac, substanțe chimice anhidre (deshidratate) sau acizi care pot afecta materialul.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!