Home Tehnologie, Nou Cum pot trimite un fax de pe Gmail?
NouTehnologie

Cum pot trimite un fax de pe Gmail?

Deși serviciul de fax poate părea depășit, există domenii de activitate care încă îl mai folosesc, cum ar fi instituțiile publice, firmele de avocatură, medici etc. Având în vedere faptul că pentru a putea trimite faxuri, imprimanta trebuie totuși conectată la o linie telefonică, iar majoritatea persoanelor au renunțat de mult la aceste rețele de telefonie fixe. Partea bună este că trimiterea și primirea de faxuri poate fi realizată de pe Gmail, iar e-mail-ul este fără îndoială un instrument utilizat pe scară largă de către instituții și companii. În acest articol, vă invităm să descoperiți pașii de urmat pentru a trimite faxuri de pe computer cu un cont Gmail.

Cum să trimiți un fax prin Gmail?

Pentru a trimite un fax de pe Gmail, urmați următorii cinci pași:

  • Conectați-vă la contul dvs. Gmail (dacă nu aveți un cont de Gmail, creați unul).
  • Faceți clic pe butonul „Scrie”.
  • Adăugați atașamentul sau conținutul text, adică faxul pe care trebuie să îl trimiteți. Sistemul acceptă orice tip de format, dar vă recomandăm să trimiteți documentele în format text sau PDF.
  • După ce ați terminat de scris și atașat conținutul, faceți clic deasupra casetei de text unde scrie „Către”. Aici, introduceți numărul de fax al destinatarului, e-mailul va fi convertit automat într-un fax și tipărit de aparatul de fax al destinatarului.
  • După ce ați plasat adresa corectă în „Către”, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe „Trimite”.

Cum să primești faxuri pe Gmail?

În acest caz, nu trebuie să faceți nimic. Toate faxurile destinate dvs. vor ajunge automat în căsuța poștală sub formă de e-mail nou și în format PDF.

Cum se trimite un fax prin Google Chrome?

De asemenea, puteți descărca și utiliza o extensie pentru Google Chrome numită „Fax Plus”. Pentru a trimite un fax cu ajutorul acestei extensii de Chrome numită Fax plus, urmați pașii de mai jos:

  • Creați un cont gratuit pe FAX PLUS, (nu este necesar cardul dvs. bancar).
  • Faceți clic pe secțiunea „Trimite fax” și introduceți numărul de fax al destinatarului unde vedeți scris „Către”. Nu uitați să includeți numărul de fax și codul regiunii sau codul de țară.
  • Adăugați documentele pe care doriți să le trimiteți prin fax.
  • Faceți clic pe „Trimite”, iar faxul dvs. a fost trimis de pe computer!

Cum se trimite un fax pe Internet?

În plus față de posibilitatea de a trimite un fax prin Gmail, există multe posibilități de a trimite un fax pe Internet gratuit sau la un cost redus. Deci, dacă nu doriți să cheltuiți banii, de exemplu, puteți alege eFax, deoarece veți avea o perioadă de probă de 14 zile de faxuri nelimitate. Există, de asemenea, unele servicii care vă oferă un număr limitat de faxuri gratuite. Acesta este cazul Gotfreefax, care vă permite să trimiteți până la 3 pagini/fax și 2 faxuri pe zi gratuite.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!