Anual, in Romania se strang cantitati impresionante de deseuri feroase, fapt care este periculos pentru mediul inconjurator, atunci cand acestea nu sunt gestionate corect. Intrucat oamenii nu sunt suficient de bine informati in ceea ce priveste modul in care pot valorifica fierul vechi, ajung sa arunce in locuri improprii aparate electronice, electrocasnice si nu numai, punand in pericol calitatea aerului pe care toata lumea il respira.
In randurile de mai jos se pot gasi sfaturi pretioase despre metodele in care fierul vechi poate fi valorificat, in detrimentul aruncarii acestuia in spatii improprii.
- Apelarea la o firma specializata in colectarea si reciclarea fierului vechi
Apelarea la o firma specializata in colectarea si reciclarea fierului vechi este cea mai indicata solutie pentru gestionarea deseurilor feroase. Astfel, fierul vechi va fi colectat si transportat in mod corect, pentru ca ulterior sa fie reciclat si transformat in produse care pot fi utilizate in continuare.
- Obtinerea unei sume de bani considerabila
Cei care dispun de obiecte din fier vechi pot obtine sume considerabile de la firma de specialitate. Fierul vechi este cantarit, oferindu-se la final persoanelor fizice ori juridice o suma in functie de numarul total de kilograme.
- Identitifcarea proiectelor pentru care este nevoie de fier
Pentru ca fierul sa fie valorificat este important sa se stie unde este nevoie de acest tip de material si pentru ce. De regula, fierul este folosit in constructii, iar in Romania acest domeniu este intr-o continua crestere. Asadar, studierea oportunitatilor este foarte importanta!
- Reciclare
Un alt mod prin care fierul vechi poate fi valorificat este prin reciclare. Avand in vedere ca obtinerea fierului reprezinta un proces foarte dificil si totodata costisitor, este mult mai usor sa se utilizeze fier reciclat. Astfel pot fi realizate obiecte noi, care sa fie readuse in circuitul de utilizare, fara ca mediul inconjurator sa fie pus in pericol prin poluare.
Principalele etape prin care poate avea loc reciclarea sunt urmatoarele: extragerea fluidelor ramase in masinile ce reprezinta fier vechi (ulei, lichid de frana, antigel, acumulatori sau solutia pentru spalarea parbrizului), transformarea vehiculului in ,,deseu verde”, indepartarea pieselor ce nu reprezinta fier vechi (geamuri, elemente din plastic ori cauciuc), respectiv introducerea in shredder. Macinarea este ultimul pas care are loc atunci cand vine vorba despre reciclare. Greutatea finala de fier poate sa fie chiar si de doar 25% din greutatea initiala a unei masini.
Fierul vechi poate fi valorificat in numeroase feluri. Apelarea la o firma specializata in colectarea si reciclarea fierului vechi reprezinta un pas important pe care ar trebui sa il faca toti cei ce dispun de astfel de materiale, in vederea reducerii nivelului de poluare, dar si pentru a obtine o suma de bani in schimbul unor obiecte pe care altfel nu le-ar mai folosi niciodata! Reducerea consumului de energie si imbunatatirea mediului inconjurator trebuie sa inceapa de la fiecare individ in parte!
Mai multe detalii pe https://fier-vechi-constanta.ro
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.