Home Relații Pot sa fac sex dacă am cistită?
Relații

Pot sa fac sex dacă am cistită?

Urmareste-ne pe Google News

Pot sa fac sex dacă am cistită?În acest articol vă răspundem la această întrebare, astfel încât să puteți știi când puteți relua activitatea sexuală!

Cistita este inflamaţia vezicii urinare de orice natură sau cauză. Afectează ambele sexe şi poate fi prezentă la orice vârstă. Datorită particularităţilor anatomice specifice se întâlneşte însă mai frecvent la femei. Ea este provocată de o infecție bacteriană, care se declanșează atunci când bacteriile „vinovate” ajung în vezica urinară și o împiedică să își îndeplinească funcțiile. Aceste bacterii pătrund în organism prin uretră și provin în general din zona vaginală sau din intestine, cel mai frecvent diagnosticata prin urocultura fiind Escherichia Coli. O altă cauză frecventă este igiena precară, care permite bacteriilor din zona anală să ajungă în dreptul uretrei. De asemenea, litiaza urinara poate genera lezarea mucoasei uretrei sau vezicii și înmulțirea germenilor existenți în mod natural în vezica și căile urinare. În unele cazuri, urinarea este însoțită de sângerare.

Contact sexual cu cistita

Actul sexual frecvent poate conduce la aparițiacistiteidatorită presiunii exercitate asupra vezicii urinare în timpul activității sexuale. De asemenea, sexul facilitează pătrunderea bacteriilor în organism prin uretră, iar în ​​cele mai multe cazuri favorizează dezvoltareacistitei.

Din fericire, cistita este inflamație ce nu se transmite pe cale sexuală. Dar, în ciuda acestui fapt, nu este recomandat să faceți sex în timpul acestei bolii. Pe lângă faptul că este foarte dureros, sexul nu este recomandat, deoarece poate agrava foarte mult inflamația. Amintiți-vă: orice relație sexuală în care există o presiune asupra vezicii urinare, poate duce la agravarea cinstitei.

Deci, când îmi pot relua activitatea sexuală? Înainte de reluarea activității sexuale normale este recomandat să așteptați până când s-a vindecat sau a dispărut complet cinstita.

În cazul persoanelor, în special al femeilor, care suferă frecvent decistită, diagnosticul medical va fi esențial pentru a determina dacă există o altă problemă de sănătate.

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!