Home Nou Câte grame are o lingură de zahăr?
Nou

Câte grame are o lingură de zahăr?

Urmareste-ne pe Google News

Multe rețete, în special cele de produse de patiserie au indicații în cele mai folosite ustensile de bucătărie precum linguri sau lingurițe. Și atunci apare întrebarea cu ce tipuri să măsurați, deoarece au dimensiuni ușor diferite. Uneori, chiar și o lingură sau o linguriță mai mare sau mai mică pot face diferența între un dezastru culinar sau un fel de mâncare sublim. Din acest motiv, atunci când un preparat nu vă iese bine, unul dintre principalele motive este faptul că nu ați măsurat corect ingredientele. Prin urmare, în această postare vă explicăm câte grame are o lingură din cel mai utilizat aliment din bucătărie, și anume zahărul.

Dacă urmați o rețetă care cere o lingură de zahăr, echivalentul ar fi de 20 de grame. În acest fel, puteți utiliza un cântar electronic pentru a calcula mai exact zahărul care îl veți adăuga. În unele cazuri cantitatea din rețetă se poate referi la o lingură de zahăr îndesat, iar acesta va fi de aproximativ 30 sau 35 de grame. Deoarece, în funcție de textura și grosimea bobului, acesta va cântări mai mult sau mai puțin.

Pe de altă parte, dacă urmați o rețetă care menționează o linguriță sau o linguriță de cafea, echivalentul ar fi de 5 grame de zahăr.

De asemenea, trebuie să știți că o lingură de zahăr pudră nu are aceleași grame ca o lingură de zahăr alb obișnuit, chiar dacă este tot zahăr. Astfel, o lingură rasă de zahăr pudră, este echivalentă cu 15 g.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!