Home Nou, Diverse Cum protejezi planta de iasomie pe timpul iernii?
DiverseNou

Cum protejezi planta de iasomie pe timpul iernii?

Urmareste-ne pe Google News

Iasomia este o plantă cățărătoare fantastică, care emană mirosurile orientale. Având o creștere rapidă, este mult mai robustă decât pare. Rar se îmbolnăvește și puțini paraziți îi calcă pragul atunci când condițiile de creștere i se potrivesc, însă va avea nevoie de protecție pe timpul iernii, în special în cele mai reci regiuni. Aflați rapid cum să o protejați de frigul pe timpul iernii!

Iasomia include mai multe specii, motiv pentru care unele plante sunt potrivite pentru creșterea în ghivece și în interior, în timp ce altele cresc mai bine în aer liber. Iasomie spaniolă (Jasminum grandiflorum) este mai rezistentă la frig decât iasomia comună (Jasminum officinale) (-6 ° în cazul primei și -15° în cele de-a doua). Cu toate acestea, trebuie reținut că Iasomia este o plantă tropicală și, prin urmare, nu suportă temperaturile prea reci. De aceea, în țările în care temperaturile variază foarte mult în funcție de sezon, trebuie luate anumite măsuri, astfel încât iasomia să nu moară iarna.

Cu excepția iasomiei de iarnă, trebuie să știți că iasomia este în general o floare verde din primăvară și până în toamnă. Iarna, intră într-o perioadă de iernare, acest lucru este normal.

Tunderea iasomiei o puteți face de obicei la începutul toamnei. Pentru a beneficia de flori frumoase și pentru a păstra un obicei regulat, puteți tăia iasomia tăind-o la o treime din înălțimea sa și îndepărtând ramurile moarte după înflorire, când ajunge la vârsta de trei sau patru ani.

Dacă iasomia dvs. este plantată în grădina sau în aer liber, va trebui să o protejați de îngheț și frig. Astfel, dacă iasomia dvs. este plantată într-un ghiveci, o puteți așeza în interiorul casei dvs. sau, de exemplu, în garaj sau pe verandă. Dacă iasomia dvs. este plantată în grădină sau în jardiniere mari care nu pot fi mutate, iarna, acoperiți-o cu un voal din plastic.

Trebuie să rețineți că iasomia necesită udare regulată și pe timpul iernii, dar nu excesivă. Astfel, iarna trebuie să o udați doar o dată pe săptămână.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!