Home Nou, Sănătate Cum se curata ficatul si vezica biliara?
NouSănătate

Cum se curata ficatul si vezica biliara?

Curățarea organismului este un proces destul de complex, în primul rând datorită faptului că toate organele trebuiesc curățate după o anumită perioada de timp. Vindecarea sau curățarea ficatului și a vezicii biliare este, de asemenea, un proces total profund ale căror beneficii sunt imense pentru organism. Ficatul joacă un rol extrem de important în purificarea întregului organism, deoarece are rolul de a elimina toate substanțele nocive din corpul uman. Prin ficat trece aproximativ 1,5 litri de sânge pe minut, curățând astfel substanțele nocive.
În cazul în care ficatul nu mai funcţionează cum trebuie, nu mai poate elimina toxinele din sânge în mod corespunzător, iar aceste toxine se acumulează mult mai repede în organism. Prin urmare, este absolut necesar să mențineți ficatul curat pentru a ajuta la purificarea corespunzătoare a întregului organism.

Tratamente naturiste de curățare a ficatului și a vezicii biliare

Pentru a curăța ficatul și vezica biliară este necesar să consumați fructe și legume care ajută la detoxifiere, și să beți cât mai mult posibil sucuri proaspete. Iată care sunt cele mai bune produse care ajută la eliminarea toxinelor din ficat și din bilă:

Sfecla purifică ficatul

Sfecla curăța eficient ficatul – este una dintre cele mai bune produse de curățare a ficatului și a vezicii biliare.

Sfecla este o legumă recomandată pentru o întreagă varietate de boli, cum ar fi anemia, ateroscleroza, bolile cardiovasculare, îmbătrânirea, obezitatea. Sfecla conține multe vitamine, aminoacizi și fibre dietetice care contribuie din plin la curățirea ficatului și la menținerea sănătății organismului.

Consumați suc de sfeclă zi de zi timp de 3 luni, dupa care intrerupeți administrarea pe o perioada tot de 3 luni. Repetați acest tratament de 3 ori si, la interval de un an pentru a detoxifia ficatul!

Uleiul de măsline extra virgin și sucul de lămâie curăță ficatul și vezica biliară

De asemenea, pentru curata ficatul si vezica biliara este necesar să consumați o lingura de ulei de măsline extra virgin, pe stomacul gol, si o lingurita de suc de lamaie.

Combinația acestor două produse va stimula vezica biliară, ajutând la eliminarea tuturor toxinelor acumulate.

Consumați zilnic, timp de o lună. Ideal ar fi sa beți acest remediu cu cel puțin 15 minute inainte de micul dejun, chiar dacă este mai bine cu 40 sau 60 de minute.

Suc de mere pentru detoxifierea ficatului

Beți 1 litru de suc de mere pe zi timp de 6 zile

Acidul malic este o substanță ce se găsește în mod natural in sucul de mere înmoaie calculi biliari si face mai usoară trecerea lor prin interiorul canalelor biliare. Sucul de mere are o mare putere de curățare. Persoanele sensibile pot avea în primele gaz sau diaree ușoară. O mare parte a diareei este de fapt bila stagnantă, eliberată de ficat. Efectul fermentator al sucului ajută la deschiderea canalelor biliare. Dacă apare disconfort la nivelul gurii datorită excesului de acid, faceți gargară cu bicarbonat de sodiu. Beți suc pe tot parcursul zilei, între mese și consumați apă ca de obicei.

Plante medicinale recomandate pentru curățarea ficatului și a vezicii biliare

Plantele au un efect coleretic și hepatoprotector si sunt foarte bune in curatirea ficatului. Printre cele care ajută în acest proces regăsim: imortela (Helichrysum italicum), armurariul, păpădia, mătasea de porumb, rostopasca, pelinul, cicoarea, menta, măceșele, pătlagina, calendula, fenicul, strugurii ursului și afinele.

Recomandări:

Pe tot parcursul săptămânii evitați alimentele și băuturile reci. Ele răcesc ficatul și, prin urmare, scad eficacitatea de curățare. Toate alimentele și băuturile trebuiesc consumate cel puțin la temperatura camerei.

Pentru a ajuta ficatul în procesul de curățare, evitați alimentele de origine animală, produse lactate și alimentele congelate. Scădeți consumul de băuturi diuretice, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și băuturile răcoritoare. Nu beți alcool și mâncați regulat, evitând consumul în exces de alimente.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!