Home Frumusete, Nou Cum să ai o piele foarte albă? – 5 cele mai bune remedii și sfaturi de urmat
FrumuseteNou

Cum să ai o piele foarte albă? – 5 cele mai bune remedii și sfaturi de urmat

Urmareste-ne pe Google News

Pielea închisă la culoare sau bronzată nu este întotdeauna sinonimă cu frumusețea. Dimpotrivă, nu pare a fi pe placul multor oameni, în special a femeilor, cărora le place să apară cu un ten luminos si clar. Din acest motiv, multe dintre ele caută cele mai eficiente modalități de a obține o piele albă. Dar, cum se obține o piele foarte albă? În continuare, vom vedea câteva trucuri și sfaturi, care sunt ideale pentru a avea o piele de culoare mai deschisă și care se poate poate obține cu produse din propria noastră locuință.

Pașii ce trebuie parcurși:

1. Primul pas este evitarea soarelui: cei care doresc o piele mai albă, vor trebui să elimine bronzul de vară și să se ferească de razele soarelui. Cei drept, o piele albă înseamnă menținerea acesteia departe de razele UV. În plus, pe tot parcursul anului ar trebui utilizată, fie o protecție solară, fie o cremă de zi cu un factor de protecție solară suficient de ridicat (SPF 30). Acest lucru nu este important doar pentru a evita bronzarea, ci este, de asemenea, necesar pentru evitarea formării de pete inestetice și linii fine în conturul ochilor și în zona conturului buzelor.

2. Un alt pas în obținerea unei pielii mai albe, presupune combinarea unor ingrediente active bogate în acid citric ce sunt prezente în lămâie și portocală, care mai conțin acid ascorbic (anti-îmbătrânire), într-o formulă exfoliantă, clarificând și iluminând tenul în mod eficient. Pentru a face acest lucru, se ia coaja unei lămâi organice și se spălă cu atenție. Se taie mărunt coaja și se pune deoparte. Se amestecă sucul de la o lămâie cu cel al unei jumătăți de portocală. Se frecă ușor pielea cu coaja, evitând zona ochilor. Se aplică sucul citricelor pe piele și se lasă 30 de minute înainte de a clăti cu apă rece. Acest lucru trebuie făcut de 2 până la 3 ori pe săptămână (nu mai mult!) Se oprește tratamentul în caz de iritare.

3. Un truc util pentru albirea pielii, presupune să pregătim o mască din făină, lapte și amidon de porumb. Pe deoparte, germeni din făina de grâu sunt bogați în minerale, zinc, vitamina E, și vitamine de întinerire care fac pielea să pară mai iluminată. Iar pe de altă parte, laptele are multiple beneficii cosmetice, inclusiv acea de a restabili elasticitatea pielii și de a promova repararea acesteia. De asemenea, amidonul facilitează aderența măști pe piele. Astfel, combinarea făinii cu laptele, oferă rezultate mult mai bune, decât dacă ar fi fost utilizate separat. Pentru a pregăti o mască, se adaugă o lingură de făină și o lingură de amidon de porumb într-un vas și apoi se adăugă laptele încet, amestecând pentru a evita cocoloașele. După ce se obține o pastă consistentă, se aplică pe față și se lăsă să acționeze timp de aproximativ 15 până la 20 minute. Apoi, se îndepărtează preparatul și se clătește fața cu apă călduță. Această mască, se aplică de 2 până la 3 ori pe săptămână.

4. O modalitate de a avea o piele foarte albă și fără imperfecțiuni, este să creștem aportul de vitamina C. Se știe că această vitamină reduce producția de melanină în piele, care este substanță pigmentară de culoare închisă (neagră sau maronie). În plus, vitamina C, ne poate ajuta să obținem o piele puternică, menținând în același timp cea mai importantă substanță proteică din piele: colagenul. Putem crește aportul de vitamina C consumând produse bogate în vitamina C (lămâi, kiwi, căpșuni etc.) sau luând pastile de vitamina C. Dacă alegem să facem acest lucru, ar trebui să luăm 250 mg pe zi și să nu depășim această doză.

5. De asemenea, pentru albirea tenului închis, putem folosi cartofi cruzi. Cartoful crud este unul dintre cei mai buni aliați atunci când vine vorba de luminarea pielii. Are un conținut ridicat de vitamina C, care este un excelent agent de albire. Pentru a beneficia din plin de proprietățile sale de albire, vom face un piure de cartofi, combinându-l cu puțin lapte și aplicându-l pe piele. Apoi, îl vom lăsa să acționeze timp de 15 minute. O altă opțiune este să aplicăm felii de cartofi direct pe piele, lăsându-le timp de 15 minute.

Sfaturi:

În cele din urmă, atunci când dorim să avem o piele mai albă, ar trebui să evităm să ne atingem încontinuu fața sau să ne stoarcem coșurile. În plus, ar trebui să evităm sau să limităm consumul anumitor alimente. Într-adevăr, nutriția joacă un rol fundamental în menținerea pielii foarte albă și iluminată. De exemplu, este bine să evităm fructele și legumele foarte colorate, cum ar fi ardeii, piersicile, morcovii, sfecla și multe altele, care tind să confere o anumită culoare pielii. De asemenea, un motiv care tinde să coloreze pielea este fumatul, deci atunci când dorim să avem o piele mai albă, este evident că ar trebui să renunțăm la acest obicei.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!