Home Diverse Cum se curăță gulerul cămășii?
Diverse

Cum se curăță gulerul cămășii?

Petele care apar pe gulerul cămășilor și a manșetelor sunt printre cele mai greu de eliminat. De multe ori o spălare normală nu este suficientă pentru ca acestea să dispară și, în continuare, rămân pete gălbui, care apar datorită contactului cu produsele de machiaj sau prin simpla frecare cu pielea. În orice caz, acestea sunt pete grase cauzate de contactul cu pielea pe tot parcursul zilei, care trebuiesc eliminate înainte de a pune îmbrăcămintea în mașina de spălat. Din acest motiv, vă prezentăm patru soluții, astfel încât să puteți curăța cu succes gulerul cămășii și să aveți întotdeauna îmbrăcăminte impecabilă.

Amoniac și apă

Amoniacul este foarte eficient împotriva grăsimilor, astfel încât vă permite să eliminați petele de pe gulerul cămășii în cazul în care sunt cauzate de machiaj sau de contactul cu pielea, care secretă grăsime și sebum.

Prin urmare, pentru a elimina petele prezente pe gulerul cămășii, luați o perie curată (de exemplu; o periuță de dinți), și frecați zona pătată cu o soluție alcătuită din amoniac și apă în mod egal. După, puneți îmbrăcămintea în mașina de spălat și spălați-o la temperatura corespunzătoare de pe etichetă.

Oxigen activ

Un alt truc util de a scăpa de petele de pe gulerul cămășii sau de pe manșetă constă în aplicarea unei cantități mici de pudră cu oxigen activ pentru îndepărtarea petelor în zonele murdare și în amestec cu puțină apă. Aplicați pe manșete și gulere lăsați-l să acționeze timp de 15 minute. Apoi, nu vă rămâne decât să puneți îmbrăcămintea în mașina de spălat.

Apă cu bicarbonat

De asemenea, pentru a curăța gulerul cămășii trebuie să pregătiți o pastă de apă cu bicarbonat de sodiu și să o aplicați pe zona murdară frecând ușor cu o perie. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi puneți cămășile în mașina de spălat, urmând instrucțiunile de pe etichetă.

Detergent pentru spălat vase

Detergentul de vase va elimina petele, deoarece are puterea de a dizolva în profunzime grăsimea pielii. Aplicați detergent de vase direct pe gulerele și manșetele care prezintă pete de grăsime sau de machiaj. Adăugați apă și frecați ușor pentru a crea o cantitate consistentă de spumă. Apoi, puneți îmbrăcămintea în mașina de spălat așa cum o faceți de obicei. Dacă pata este foarte evidentă, lăsați cămașa la înmuiat, în apa cu săpun, timp de aproximativ 30 de minute.

Trucuri pentru a împiedica gulerele cămașii să devină colorate

Dacă doriți să evitați petele enervante care apar pe gulerul cămășii, vă prezentăm următoarele soluții:

  • Folosiți o bandă de protecție de unică folosință care protejează gulerul cămășii
  • Aplicați un pulverizator comercial special de protecție pentru gulerul cămășii
  • Presărați pudră de talc în interiorul gulerului cămășii

 

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks