Home Diverse Cum se curăță cu acid clorhidric?
Diverse

Cum se curăță cu acid clorhidric?

Acidul clorhidric, cunoscut și sub numele de acid muriatic sau acid sulfuric și sare, este o soluție folosită pe diferite suprafețe dure, pentru curățarea obiectelor sanitare și eliminarea tuturor depunerilor de calcar. Pentru a vă ușura munca în curățenie, în acest articol, vă explicăm cum se curăță cu acid clorhidric.

Primul lucru care trebuie să reținut înainte de curăța cu acid clorhidric este faptul că trebuie folosit cu atenție, deoarece poate cauza arsuri de piele și leziuni oculare puternice. Poate irita căile respiratorii. Drept urmare, este recomandat a se purta mănuși, haine de protecție și apărători pentru față și ochi. Dacă produsul ia contact cu pielea sau cu părul, se dezbracă hainele afectate și se clătește cu apă din abundență sau se face duș. În cazul contactului cu ochii, se îndepărtează eventualele lentilele de contact. A nu se inhala praful/fumul/gazele/ceața/vaporii/aerosolii, în caz contrar persoana afectată trebuie dusă într-o zonă cu aer puternic și pusă într-o poziție prin care să poată respira puternic. În plus, acest produs este toxic pentru plante.

Datorita concentrației sale ridicate, are puterea de a îndepărta petele persistente de calcar, fier, unsoare și ciment.  Cu toate acestea, se recomandă folosirea unei perechi de mănuși din plastic atunci când se folosește acidul clorhidric (muriatic).

Într-o găleată, se amestecă o doză de acid clorhidric (acid muriatic) cu 10 doze de apă. Nu se adăugă niciun alt tip de produs, deoarece poate provoca o reacție chimică periculoasă.

În plus, înainte de a utiliza acid muriatic (clorhidric) se recomandă umezirea suprafețelor curățate și trebuie avut grijă să nu sară stropi pe nimic, apoi se presară produsul cu ajutorul unei găleți. Se lasă să acționeze timp de 10 minute.

Pentru a curăța cărămida, betonul, plăcile de gresie, faianța, etc. cu acid clorhidric se freacă suprafața cu o perie sau o mătură. La final, se clătește bine cu multă apă, timp de cel puțin 2 minute pentru a nu rămâne nici o urmă de acid clorhidric.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!