Home Frumusete, Nou Cum să elimini bronzul: modalități și remedii naturale
FrumuseteNou

Cum să elimini bronzul: modalități și remedii naturale

După vacanța de vară și arsurile provocate de soare rămân adesea pete evidente pe piele, care sunt deosebit de inestetice. Există diferite metode de îndepărtare a bronzului, inclusiv o serie de remedii naturale. Mai jos vom vedea care sunt cele mai bune modalități și remedii naturale de casă pentru a elimina bronzarea, chiar și cea artificială.

1. Înmuierea, exfolierea și iluminarea pielii

Primă modalitate bună de îndepărtare a bronzului rezidual este înmuierea, exfolierea și iluminarea pielii cu creme sau măști delicate, care hidratează pielea și îndepărtează petele întunecată produse de razele soarelui. Aceste tratamente trebuie efectuate de cel puțin 2 ori pe săptămână, alegând produse naturale, evitându-le pe cele mai agresive care conțin substanțe chimice sau micro plastice. Dacă sunteți un iubitor de produse de casă, există multe rețete de creme sau măști naturale de înmuiere, exfoliere și iluminare a pielii, pe care le puteți face în confortul propriei dvs. locuințe, folosind doar câteva ingrediente simple. Printre cele mai bune în acest sens, se numără următoarele:

  • Făină de naut, turmeric și lapte acru

Un remediu natural pentru îndepărtarea bronzului și ușurarea pielii poate fi realizat din făină de năut, amestecată cu turmeric și lapte acru. Făina de năut este utilă pentru crearea unui exfoliant pentru eliminarea celulelor moarte și murdăria, favorizând schimbul de celule; în timp ce curcuma și laptele acru au o acțiune de îndepărtare a petelor de pe piele. Pentru aceasta, amestecați bine (împreună), 2-3 linguri de făină de năut, o jumătate de linguriță de curcuma, 2 linguri de lapte acru sau lapte dulce și o mică cantitate de apă de trandafiri, necesară pentru a obține un amestec omogen cu care vă puteți freca pielea.

  • Cartof crud

Cartofii cruzi au o cantitate bună de acid ascorbic, un compus organic utilizat pe scară largă în tratamentele de iluminare a pielii. Aplicarea acestui remediu natural este destul de simplă: amestecați un cartof tăiat în cubulețe cu sucul unui suc de lămâie și aplicați-l pe pielea bronzată. Lăsați-l să acționeze o jumătate de oră și apoi clătiți cu apă rece. Repetați cât mai des posibil.

  • Suc de lămâie și miere

Sucul de lămâie are o proprietate de albire eficientă în îndepărtarea bronzului. Mierea menține pielea moale și fină. Faceți acest lucru: luați o lingură de suc de lămâie și adăugați puțină miere. Aplicați amestecul pe piele și păstrați-l o jumătate de oră. Clătiți. Atenție: sucul de lămâie trebuie aplicat sub formă diluată și trebuie spălat dacă este utilizat local. Ieșirea la soare cu lămâie sau alte citrice pe piele poate provoca iritații. De asemenea, dacă apare iritarea, utilizarea trebuie întreruptă.

  • Ovăz și lapte sau iaurt

Laptele conține acid lactic, un ingredient util pentru eliminarea petelor de bronz, în timp ce ovăzul ajută la exfolierea pielii și, prin urmare, elimină mai bine bronzul. De asemenea, laptele înmoaie pielea și îi oferă hidratare. În acest caz, amestecați 2 linguri de ovăz cu suficient lapte pentru a face un aluat moale. Apoi frecați ușor remediul pe zonele care trebuie luminate. Masați folosind mișcări circulare. Lăsați să acționeze aproximativ 15-20 de minute. În cele din urmă, clătiți cu apă caldă.

  • Castravete

Plin cu apă și vitamina C, castravetele oferă un efect răcoritor asupra pielii arse de soare și ajută la îndepărtarea pielii în exces. Faceți acest lucru: tăiați un castravete și stoarceți-l pentru a elibera sucul. Folosind o minge de bumbac, aplicați sucul pe toată suprafața pielii. Lăsați-l să se usuce și spălați cu apă.

  • Kiwi

Proprietățile sale antioxidante conferite în primul rând de luteină, de vitaminele C și E și de pro-vitamina Ai, fac din kiwi o sursă excelentă de albire a pielii. Pentru a elimina bronzul cu kiwi, tăiați un fruct în jumătate și aplicați-l pe piele timp de 20 de minute. Clătiți-l cu apă rece.

  • Lut alb sau verde

Lutul alb sau verde conține oxid de fier, argint și oligoelemente și multe altele, care ajută la îndepărtarea petelor de vârstă, albirea și întinerirea pielii. Măștile realizate din acest material natural ajută la curățarea pielii. Se folosește sub formă de pulbere sau pastă pe zonele afectate de arsuri sau arsuri solare și erupții cutanate. Puneți 100 g de lut alb în apă de trandafir de preferință și aplicați pasta pe zonele tăbăcite. Lăsați-l să se usuce și apoi frecați-l ușor cu degetele, apoi clătiți. De asemenea, la fel de bine puteți folosi lut verde, înmuiat în oțet de mere.

2. Utilizarea buretelui vegetal

O a doua metodă rapidă și ușoară de îndepărtare a bronzului presupune utilizarea buretelui vegetal în fiecare zi la duș, astfel încât să îndepărtați rapid straturile bronzate ale epidermei mai greu de îndepărtat – în special, este o practică deosebit de potrivită dacă ați abuzat de cremele autobronzante. În acest caz, acordați o atenție deosebită asupra coatelor și genunchilor care se bronzează cel mai frecvent. Aveți grijă însă, buretele vegetal trebuie folosit delicat – nu insistați asupra pielii – și continuați cu mișcări circulare.

3. Aplicarea unui auto-bronzat

Un alt mod de îndepărtarea a bronzului este auto-bronzatul. Chiar dacă folosiți soluții naturale, autobronzantul va fi, fără îndoială, cel mai bun aliat al dvs. în reducerea urmelor de bronz. Sfatul nostru: seara, luați un burete ușor impregnat cu auto-bronzant și treceți-l peste pielea bronzată. Odată ce produsul a acționat bine, clătiți pielea cu apă și aplicați un exfoliant.

4. Utilizarea unui ulei natural sau o apă/compresă din plante

De asemenea, pentru a scăpa mai rapid de bronz, aplicați un strat de ulei natural sau o apă/compresă dintr-o plantă pe care o folosiți de obicei. În aceste caz, vă recomandăm să vă curățați pielea cu o minge de bumbac înmuiată în apă proaspătă de nucă de cocos sau aloe vera. Aceste substanțe sunt răcoritoare, curăță pielea și o ușurează, eliminând petele de bronz inestetice de pe derm.

5. Realizarea de băi fierbinți

În cele din urmă, pentru a accelera dispariția naturală a bronzului o modalitate excelentă în acest sens, este să faceți băi în ape fierbinți sau stați în locul unde aveți aer condiționat. Aceste două elemente, de fapt, pot ajuta la îndepărtarea bronzului. Dar luați aminte că acestea au tendința de a usca pielea, așa că nu exagerați și nu uitați să vă hidratați bine pielea.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!