Fructele sunt foarte benefice pentru ca organismul nostru să funcționeze perfect. Proprietățile și substanțele nutritive ale fructelor nu doar că permit a fi consumate ca fructe proaspete sau compot, ci și ca ceaiuri proaspete și delicioase. Ceaiurile de fructe, pe lângă faptul că sunt hrănitoare și sănătoase, dacă le însoțim cu o dietă sănătoasă și echilibrată, ne pot ajuta să pierdem în greutate.

Pe piață, există o mare varietate de ceaiuri de fructe, și multe sunt făcute din fructe autohtone, cum ar fi mere, căpșuni, fructe de pădure, afine, și există, de asemenea, ceaiuri mai exotice care sunt mai aromate, cum ar fi cele de mango, fructul pasiunii sau chiar ciocolata și zmeură sau afine și vanilie. Cu toate acestea, cele din comerț nu se pot compara cu cele făcute de noi acasă, fiindcă știm cu exactitate prospețimea și calitatea fructelor alese.


Cum să faci ceai de fructe proaspete?

Dacă doriți să faceți ceaiuri de fructe proaspete, pur și simplu decojiți/spălați fructele și puneți-le la fiert timp de câteva minute. În continuare, vă prezentăm 3 ceaiuri din fructe proaspete realizate în casă.

Ceai de pepene galben

  • Este o băutură răcoritoare și diuretică. Aceasta accelerează funcționarea metabolismului, și totodată ajută la scăderea în greutate.
  • Ar trebui să beți 2 cești de ceai, sau un pahar de suc de pepene galben.
  • Mod de preparare: Se spală și se taie în cuburi ¼ de pepene și se pune în apă până când dă în fiert.

Ceai de zmeură

  • Zmeura conține antioxidanți, care ajută organismul să se mențină hidratat și sănătos. În plus, zmeura este o sursă foarte importantă de vitamina C.
  • Dacă nu aveți la îndemână zmeură, o puteți înlocui cu căpșuni sau afine.
  • Cum se prepară: se spală o ceașcă de zmeură și se pune în apa care este aproape de punctul de fierbere, apoi se lasă la temperatura camerei.
  • Ulterior, se transferă ceaiul la frigider.
  • Se bea 2 sau 3 cești de ceai rece pe zi.

Ceai de piersici

  • Infuzia de piersici ajută la hidratarea profundă a pielii și la reconstituirea țesuturilor.
  • Consumul a două cești de ceai de piersică pe zi sunt recomandate pentru atingerea acestor obiective.
  • Preparatul este simplu: se spălă o piersică, se tăie și pune la fiert timp de 1 minut. După ce se răcește, se poate bea.
  • Se lasă se se răcească, apoi se poate consuma.

Infuzie de ceai din fructe făcut în casă pentru tot restul anului

De asemenea, dacă doriți să faceți ceai de fructe proaspete, vă propunem o rețetă cu fructe deshidratate. Cu ajutorul unui radiator, deshidrator sau a soarelui puteți deshidrata fructele de vară și le putem gusta pe tot parcursul anului. Următoarea rețetă de ceai de fructe poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecăruia.

Ingrediente pentru ceai de casă cu fructe

  • 2 căni de căpșuni proaspete
  • 6 mere
  • 6 caise
  • 6 pere
  • 1 felie de pepene galben
  • 12 lămâi
  • 3 tulpini cu frunze de lămâie
  • puțină scorțișoară sau vanilie

Prepararea ceaiului sau a infuziei de fructe

Prepararea ceaiul de fructe se realizează foarte ușor, să ia aproximativ 1,5 grame de amestec de fructe deshidratate și se pun într-o ceașcă cu apă fierbinte (aproape clocotită) și se lasă aproximativ zece minute, sau, de asemenea, se poate prepara cu ușurință într-un filtru de ceai. În general, atunci când vine vorba de ceaiuri de fructe, vă recomandăm să mâncați și resturile de fructe fierte și deshidratate (în special cele bio). Timpul de așteptare al preparării ceaiului variază în funcție de intensitate, în mod corespunzător, pentru o aromă mai intensă ar trebui să dureze mai mult, și mai puțin pentru o aromă mai slabă.

 

Comentarii pe Facebook