Home Diverse Loeselia mexicana: beneficii și proprietăți
Diverse

Loeselia mexicana: beneficii și proprietăți

Loeselia mexicana este o specie de plante cu o înălțime de până la 80 cm; are frunze dure și rigide la atingere, margini spinoase; flori tubulare de culoare roșie. Este o plantă originară din Texas, Guatemala și Mexic. Trăiește în zonele cu climă caldă, semi-caldă, semi-uscată și temperată. Crește la o înălțime între 80 și 3900 de metri deasupra nivelului mări.

Proprietăți farmacologice:

– Anxiolitice calmante, febrile, biliare, stări de vomă, antivirale, litiază biliară (ajută la eliminarea calculilor biliari)

Partea utilizată:

– Întreaga plantă

Indicaţii:

Planta Loeselia mexicana a fost folosită de secole în America Centrală pentru a calma durerile de coloană vertebrală, febră puerperală, și, de asemenea, pentru a contracara simptomele de răceală, gripă, bronșita, răgușeală, dureri de cap sau cefalee și dureri de corp și musculare. Pentru a beneficia de proprietățile medicinale ale acestei plante, se ia o mână de Loeselia mexicana și se fierbe în 1/2 litru de apă, apoi se bea pe stomacul gol, de preferință.

Această plantă este, de asemenea, utilizată pentru a ameliora afecțiunile la stomac și tulburările digestive, incluzând dizenteria, indigestia, bilă leneșă, inflamații ale stomacului și a febrei tifoide, printre altele. Prin stimularea și creșterea secreției salivare, această plantă ameliorează secreția gastrică și biliară, dar și problemele digestive. Pentru a profita de toate proprietățile sale, se bea (pe stomacul gol) o infuzie formată dintr-o jumătate de lingură de ierburi în 1/2 litru de apă.

Loeselia mexicana este extrem de utilă în ameliorarea tulburărilor eruptive, cum ar fi erizipelul, rubeola, rujeola și varicela și îmbunătățește aspectul general al pielii, promovând vindecarea.

Combate, de asemena, pierderea părului, întărește părul, elimină mătreața și îmbunătățește aspectul părului gras. În acest scop, planta ar trebui fiartă, filtrată și aplicată pe păr timp de 15 zile.

Se utilizează într-un mod eficient pentru a combate pietrele la rinichi, inflamațiile și alte tulburări și boli ale rinichilor.

Contraindicații:

La persoanele cu diabet zaharat insulino-dependenți

5/5 - (5 votes)

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!