Home Diverse, Nou Cum se îndepărtează resturile de adeziv ale plasturilor chirurgicali?
DiverseNou

Cum se îndepărtează resturile de adeziv ale plasturilor chirurgicali?

După dezlipirea unui plasture de închidere a plăgii pot rămân urme de adeziv pe piele, iar curățarea acestora poate fi extrem de dificilă, mai ales dacă nu cunoașteți câteva trucuri. Prin urmare, în acest cele ce urmează, vă vom învăța cum să îndepărtați complet și cu atenție resturile de adeziv ai plasturilor chirurgicali, și fără a deteriora pielea.

Există diverse produse de casă care vă pot ajuta în această operațiune. Să vedem care sunt acestea:

  • Ulei pentru bebeluși
  • Bile din bumbac
  • Alcool obișnuit sau acetonă
  • Săpun
  • Prosop

Pentru a îndepărta resturile de adeziv ale plasturilor chirurgicali, înmuiați o bilă din bumbac în ulei pentru bebeluși. Masați ușor zona pielii în care există aceste reziduuri. Lăsați uleiul pentru bebeluși pe suprafața pielii timp de câteva minute.

După, încercați să le curățați fără durere cu alcool obișnuit sau acetonă, dar aveți grijă: ștergeți calm, prin mișcări ușoare și întotdeauna într-o singură direcție. În plus, această mișcare cu mingea din bumbac curată și înmuiată în alcool sau acetonă, trebuie efectuată întotdeauna pe direcția cicatricii.

Clătiți-vă pielea cu apă caldă și săpun. Frecați ușor cu prosopul pentru a îndepărta orice urmă de adeziv a plasturilor chirurgicali. Uscați ușor pielea cu un prosop curat.

În cazul în care problema persistă, repetați pașii de mai sus până când îl veți elimina definitiv.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!