Scorțișoara este folosită nu numai în preparatele culinare, ci și în tratamentul multor afecțiuni ale organismului uman, în special atunci când este consumată infuzia. Prin urmare, în acest articol vă explicăm cum să faceți infuzie de scorțișoară pentru a vă bucura din plin de beneficiile acestui condiment extraordinar.
Ceaiul de scorțișoară este indicat pentru tratamentul inflamației digestive, infecțiilor, durerilor musculare, insomniei, diabetului, afecțiunilor respiratorii cauzate de ciuperci, durerilor de cap și de articulații, deoarece acest condiment are în compoziția sa polifenoli, care sunt substanțe antioxidante. De asemenea, ea ajută la digestie și la prevenirea bolilor, pe lângă faptul că conțin proprietăți termogene, care contribuie la scăderea în greutate și la reducerea grăsimilor.
Scorțișoară este, de asemenea, un stimulent natural deosebit, care contribuie la creșterea circulației sângelui și a temperaturii corpului. În plus, este ideală pentru a reduce aciditatea și pentru a favoriza sănătatea gastrică.
Este, de asemenea, un bun aliat pentru a scădea crampele menstruale și ajută la reglarea ciclurilor menstruale, ceea ce face ca această infuzie să fie foarte apreciată de femeile din lumea întreagă.
Deși puteți cumpăra pliculețe de ceai cu scorțișoară, prepararea acestei infuzii la domiciliu este mult mai sănătoasă și oferă rezultate mai bune.
Infuzie din betișoare de scorțișoară
Ingrediente:
- 2 betișoare de scorțișoară
- 1 cană de apă
Preparare
Pentru a prepara infuzie de scorțișoară se fierbe conținutul unei căni de apă, la foc mediu. Când apa începe să fiarbă, se adaugă cele două bețișoare de scorțișoară și se fierbe timp de 2 minute.
Se oprește focul, se acoperă și lăsă să se infuzeze timp de 5 minute, astfel încât scorțișoara să își lase toate proprietățile și aroma. „Se adăugă miere dacă este necesar.” Se bea câte o ceașcă de câteva ori pe zi.
Infuzie din scortișoară măcinată
Ingrediente:
- 1 lingură de scorțișoară măcinată
- 200 ml de apă
Preparare
Pentru a prepara infuzie din scorțișoara măcinată se încălzește apa până dă în fiert și se adaugă o lingură de scorțișoară.
Se lasă să se infuzeze timp de 15 minute (pentru a obține o doză eficientă de substanțe active). După aceea, se amestecă bine cu o lingură și se bea infuzie caldă.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.