Home Diverse Cum se curăță tartrul și calcarul din fierul de călcat?
Diverse

Cum se curăță tartrul și calcarul din fierul de călcat?

Fierul de călcat funcționează perfect, însă până în momentul în care se formează un strat gros de tartru și calcar pe talpa și în rezervorul cu apă pentru aburi, care deteriorează țesăturile hainelor. Din acest motiv este esențial să efectuați o curățare regulată a acestora. Prin urmare, în acest articol vă vom arăta cum puteți face acest lucru, într-un mod simplu și eficient.


Trucuri pentru a elimina tartrul de pe fierul de călcat

Pentru a îndepărta tartrul de pe fierul de călcat este necesar să începeți curățarea orificiilor de pe talpa fierului, în locul în care se acumulează adesea tartru și calcar.

În acest scop, înmuiați o periuță de dinți în oțet, (sau un obiect cu vârf rotund, de ex: bețișoare pentru urechi) sau chiar în apă cu detergent. Apoi, frecați riguros.


Cum se curăță rezervorul de apă din fierul de călcat?

Calcarul din rezervorul fierului de călcat cu aburi se îndepărtează cu un amestec format din apă și oțet. Iată care sunt pașii de urmat:

  1. Mai întâi, umpleți rezervorul de apă până la jumătate. Adaugați oțetul în apa fierbinte până când ajunge la marcajul care indică faptul că rezervorul de apă este plin.
  2. Acum, trebuie doar să porniți fierul, să așteptați  să se încălzească (între 5-10 minute) și să evacueze aburi, astfel încât vaporii de oțet fierbinți să elimine tartrul și calcarul acumulat din fierul de călcat.
  3. După ce rezervorul s-a golit, este necesar să eliminați toate rezidurile de oțet, prin urmare, trebuie doar să completați rezervorul cu apă distilată, să porniți fierul și să repetați procesul pe care l-ați urmat cu oțet.

Cum se curăță tartrul de pe placa metalică sau de pe talpa fierului de călcat?

  1. Pentru a curăța tartrul de pe partea inferioară a fierului de călcat cu aburi, ar trebui să așteptați ca aceasta să se răcească. Trebuie să așezați fierul pe niște coli sau ziare.
  2. Puneți sare de masă pe ziar și rulați fierul de mai multe ori până când veți observa că reziduurile de tartru și calcar au dispărut.
  3. În cazul în care talpa fierului cu aburi are pete întunecate, vă recomandăm să încălziți oțetul și să dizolvați în acesta o lingură de sare de masă. Apoi, luați o cârpă curată, umeziți-o în preparatul din oțet și sare și curățați suprafața fierului până când petele dispar.
Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!