Tenul gras este un simptom care apare frecvent la persoanele care suferă de acnee, o afecțiune a pielii caracterizată prin apariția punctelor deschise și închise pe față sau în alte părți ale corpului din cauza supraproducției de sebum, care este o substanță uleioasă naturală produsă de glandele sebacee prezente în piele și păr. În cele ce urmează, vă arătăm cum să face o cremă acasă pentru tenul gras sau acnee, într-un mod simplu și rapid!

Cum se elimină grăsimea din piele și acneea într-un mod natural?

Pentru a reduce supraproducția de sebum și a combate acneea, pielea grasă are nevoie de produse cu proprietăți astringente și antibacteriene. Cremele naturale favorizează eliminarea grăsimilor în exces din piele, reîmprospătează, usucă toate coșurile și închide pori deschiși ai feței. Există mai multe produse naturale care au aceste proprietăți și pe care le puteți folosi pentru a realiza o serie de măști excelente pentru tenul gras și acnee.


Cremă de casă pentru pielea grasă sau acnee pe bază de pătrunjel și Aloe vera

Aloe vera este hidratantă, în timp ce pătrunjelul este un puternic agent împotriva grăsimilor, inversând excesul de grăsime din piele și eliminând porii și murdăria.

Ingrediente:

  • 200 gr de Aloe Vera pentru uz cosmetic,
  • 3 linguri mari de pătrunjel măcinat,
  • Glicerină,
  • Apă de trandafiri.

Cum se prepară?

Într-un castron, adaugați 2 linguri de Aloe Vera, 3 linguri de pătrunjel măcinat, glicerină și apa de trandafir.
Amestecați toate ingredientele bine, și gata!
Acum, puteți aplica crema pentru piele grasă sau acnee direct pe față. Trebuie să o puneți într-un borcan de sticlă și să o aplicați pe timp de noapte și de zi.


Cremă de casă pentru pielea grasă pe bază de iaurt

Această cremă este ideală pentru pielea foarte grasă, cu acnee, pete pigmentare, pori dilataţi, deoarece îndepărtează în mod eficient grăsimea și lasă toți porii curățiți.

Ingrediente:

  • 3 linguri mari de iaurt,
  • O jumătate de lingură de oțet de cidru de mere,
  • Un gălbenuș de ou,
  • 1 lingură de miere pură din albine,
  • O jumătate de lingură de suc de roșii.

Cum se prepară?

Amestecați iaurtul cu gălbenușul oului, apoi adaugați oțetul de cidru de mere și sucul de roșii.

Încălziți mierea la foc lent până când se dizolvă complet, acest proces fiind finalizat prin amestecarea mierii cu amestecul realizat anterior; trebuie să amestecați totul foarte bine până când obțineți o cremă omogenă.

 

Comentarii pe Facebook