Home Frumusete Cum să faci o cremă pentru tenul gras și acnee?
Frumusete

Cum să faci o cremă pentru tenul gras și acnee?

Tenul gras este un simptom care apare frecvent la persoanele care suferă de acnee, o afecțiune a pielii caracterizată prin apariția punctelor negre și albe pe față sau în alte zone ale corpului din cauza supraproducției de sebum. Aceasta din urmă este o substanță uleioasă naturală produsă de glandele sebacee, ce sunt prezente în piele și păr. În cele ce urmează, vă arătăm cum să faceți o cremă de casă pentru tenul gras și acnee, într-un mod simplu și rapid!

Cum se elimină acneea și grăsimea din piele într-un mod natural?

Pentru a reduce supraproducția de sebum și a combate tenul gras și acnee, pielea are nevoie de produse care au proprietăți astringente și antibacteriene. Cremele naturale favorizează eliminarea grăsimilor în exces din piele, reîmprospătează, usucă toate coșurile și închide pori deschiși ai feței. Există mai multe produse naturale care au aceste proprietăți și pe care le puteți folosi pentru a realiza o serie de măști excelente pentru tenul gras și acnee. În cele ce urmează, vă oferim 2 rețete de creme care vă vor ajuta să scăpați de problema tenului gras și a acneei, fără să faceți sacrificii. Descoperiți-le!


Cremă de casă pentru tenul gras și acnee pe bază de pătrunjel și Aloe vera

Aloe vera este hidratant, în timp ce pătrunjelul este un puternic agent împotriva grăsimilor care ajută la inversarea excesului de grăsime și murdărie din piele, precum și la eliminarea porilor.

Ingrediente:

  • 200 gr de Aloe Vera pentru uz cosmetic,
  • 3 linguri mari de pătrunjel măcinat,
  • Glicerină,
  • Apă de trandafiri.

Cum se prepară?

Într-un castron, adaugați 2 linguri de Aloe Vera, 3 linguri de pătrunjel măcinat, glicerină și apa de trandafir. Amestecați toate ingredientele bine și crema este gata.

Acum, puteți aplica crema pentru piele grasă sau acnee direct pe față. Trebuie doar să adăugați pasta rezultată într-un recipient de sticlă și să o aplicați pe zonele cu acnee sau grăsime pe timp de noapte și de zi.


Cremă de casă pentru piele grasă pe bază de iaurt

Această cremă este ideală pentru pielea foarte grasă, cu acnee, pete pigmentare, pori dilataţi, deoarece îndepărtează în mod eficient grăsimea și lasă toți pori curați.

Ingrediente:

  • 3 linguri mari de iaurt,
  • O jumătate de lingură de oțet de cidru de mere,
  • Un gălbenuș de ou,
  • 1 lingură de miere pură din albine,
  • O jumătate de lingură de suc de roșii.

Cum se prepară?

Amestecați iaurtul cu gălbenușul de ou, apoi adaugați oțetul de cidru de mere și sucul de roșii.

Încălziți mierea la foc lent până când se dizolvă complet, acest proces fiind finalizat prin amestecarea mierii cu amestecul realizat anterior. Acum, trebuie să doar să amestecați foarte bine întreg conținutul, până când obțineți o cremă omogenă.

În final, aplicați crema anti-acnee direct pe zonele cu probleme.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!