Home Diverse, Frumusete Cum să faci o mască facială cu Aloe Vera?
DiverseFrumusete

Cum să faci o mască facială cu Aloe Vera?

Urmareste-ne pe Google News

masca faciala cu aloe vera
De mii de ani, Aloe Vera este recunoscută ca fiind o plantă cu proprietăți medicinale și calmante. Indiferent dacă este folosită în scopuri medicinale sau în scopuri estetice, această plantă oferă numeroase beneficii. Nu este de mirare, că a fost numită de vechii egipteni “planta nemuririi”.

Dacă aveți această plantă în casă și doriți să o folosiți în scopuri cosmetice, iată cum să faci o masca pentru față cu Aloe Vera.

Bogat în vitaminele A, E, și B și minerale (fosfor, potasiu, calciu, clor, fier, zinc), Aloe vera este una dintre cele mai bune produse cosmetice. Aloe Vera hidratează si regenerează foarte rapid pielea, astfel încât ajută în lupta împotriva îmbătrânirii premature pentru a arata mai frumoasă și mai tânără. De asemenea, ajută împotriva arsurilor solare și împotriva pielii uscate.

Pentru a face o mască de față cu Aloe Vera, este recomandat să aveți în casă o plantă (de minim 3 ani de zile), pentru a folosi frunzele sale.

Masca de față cu aloe vera și lămâie

În cazul în care doriți să hidratați pielea tenului, vă recomandam o mască cu aloe vera și lămâie foarte simplu de realizat. Luați o frunză de Aloe Vera, deschideți-o în mijloc și separați pulpa de coajă.

Puneți pulpa de aloe într-un vas din lemn sau plastic și adăugați suc de lămâie. Amestecați bine și aplicați ușor pe față și pe gât, evitând contactul cu ochii. Așteptați 20 de minute să se impregneze în piele, apoi clătiți cu apă caldă.

*Notă. Pentru a îndepărta erupțiile pielii și pentru a preveni formarea acneei, urmați acest tratament de cel puțin trei ori pe săptămână.

Masca de zahăr cu aloe și lapte

Aceasta mască pentru față calmează, hidratează, luminează și combate acneea datorită puterii pe care i-o oferă zahărul și laptele.

Combinați 1/2 linguri de lapte și 1 lingură de zahar și așteptați până când se dizolvă, adaugați 2 linguri de gel de aloe proaspăt sau de preparat cumpărat de la magazin. Aplicați această masca pe față. Lăsați-o pe față timp de 20 de minute, apoi clătiți cu apa caldă și ștergeți un prosop.

Mască facială cu aloe vera, castravete, lapte și miere

Dacă doriți să exfoliați pielea să o întineriți și să o hrăniți pentru a preveni îmbătrânirea prematură, cea mai utilă este masca de aloe vera, castravete, lapte și miere.

Scoateți pulpa din frunzele de aloe vera, adăugați jumătate de castravete trecut prin blender, două linguri de miere și un pic de lapte pentru a-i da o consistență mai lichidă. Aplicați pe fața timp de 30 de minute, apoi clătiți.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!