Smântâna este utilizată pe scară largă în toată Europa, în special în Franța, unde poartă denumirea de crème fraîche sau crème liquide. Albă, cu o consistență fină și cu un gust deosebit, crește gustul mâncărurilor în special când însoțește somonul proaspăt sau afumat, cartofii fierți, legumele gratinate, plăcintele și supele, și de asemenea, când este folosită în prepararea celebrului cheesecake american. Mai ales datorită acestui desert, utilizarea smântânii s-a răspândit recent pe întreg continentul european, chiar dacă astăzi poate fi foarte ușor de găsit în supermarketuri. Cu toate acestea, prepararea sa este foarte simplu de făcut acasă. Iată cum să procedați pentru a face smântână de casă cu lapte proaspăt.
Cuprins
Ingrediente:
- 100 ml lapte (lapte de vacă, integral, semi-degresat, lapte de soia etc.);
- 200 ml ulei de floarea soarelui;
- Sare;
- Condimente la alegere (opțional).
Mod de preparare:
Pentru a face smântâna de casă, începeți prin a adăuga toate ingredientele într-un bol. Apoi amestecați totul, de preferință cu un mixer electric. Mixați bine până capătă o consistență destul de densă și omogenă. Și smântâna dvs. de casă este gata!
Depozitare:
Păstrați smântâna într-un borcan de sticlă ermetic timp de până la 4 zile la frigider. Congelarea nu este recomandată.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.