Home Diverse Cum să faci ulei esențial de mentă?
Diverse

Cum să faci ulei esențial de mentă?

Descoperiți ingredientele și pașii necesari pentru a învăța cum să preparați ulei esențial de mentă la domiciliu. În acest articol vă prezentăm 2 moduri eficiente de a face ulei esențial de mentă pentru a vă bucura de proprietățile sale expectorante, antiseptice, antiinflamatorii, stimulative și revigorante.


Cum se prepară uleiul de mentă în casă?

Ingrediente

  • 350 g de mentă proaspătă (frunze de mentă).
  • 200 ml de ulei de bază. Puteți alege între ulei de migdale sau ulei de germeni de grâu.
  • O sticlă de sticlă întunecată de 250 ml.

Mod de preparare

Pentru a prepara un ulei esențial de mentă, luați o mână de frunze proaspete de mentă pentru a profita de toate proprietățile lor 100% naturale și un ulei natural, cum ar fi uleiul de migdale sau uleiul din germeni de grâu. În cele din urmă, veți avea nevoie și de o sticlă întunecată pentru a păstra uleiul esențial.

Este necesar să spălați bine cu apă rece, frunză cu frunză, pentru a scăpa de orice impurități, apoi să le așezați pe un șervețel absorbant de hârtie.

Tăiați sau sfărâmați frunzele de mentă. Utilizați un cuțit, o lingură sau un ciocan de lemn pentru a tăia sau zdrobi bine frunzele de mentă, astfel încât să forțați planta să-și elibereze sucul. Veți vedea că miroase foarte bine.

Puneți conținutul la foc. Pentru asta, luați o cratiță mică și adăugați frunzele de mentă sfărâmate sau tăiate. Turnați uleiul natural pe care l-ați ales, fie de migdale, fie din germeni de grâu, apoi amestecați și lăsați să se distileze la temperatură scăzută timp de trei-patru ore. Acoperiți cratița, astfel încât să nu se împrăștie esența naturală de mentă.

În momentul când considerați că uleiul este gata, opriți focul și strecurați-l prin mai multe straturi de tifon.

Vă recomandăm să adăugați uleiul direct în sticla de sticlă întunecată. Trebuie să-l plasați într-un loc răcoros, departe de umezeală sau de razele soarelui.

În final, va trebui să așteptați aproximativ 10 zile pentru ca uleiul esențial de mentă să capete toate proprietățile sale. De asemenea, este important ca sticla de sticlă să fie complet închisă și să agitați la fiecare 12 ore, în scopul omogenizării tuturor ingredientelor.


Trebuie menționat faptul că multă lume preferă să utilizeze un ulei esențial de mentă pe bază de alcool în loc de cel pe bază de mentolAlcoolul din mentă este ceva mai eficient pentru problemele musculare și reumatice, și de asemenea, este mai eficient în vindecarea rănilor.

Dacă sunteți interesat să preparați un astfel de ulei, urmați pașii de mai jos pentru a obține ulei de mentă cu alcool.

Ulei de mentă cu alcool: preparare

Ingrediente

  • 350 g de mentă proaspătă (frunze de mentă).
  • 200 ml alcool de 95°.
  • O sticlă de sticlă întunecată de 250 ml.

Mod de preparare

Amestecați frunzele de menta tocată (350 g de mentă proaspătă), după care aranjați-le într-o sticlă cu alcool de 95°. Nivelul de alcool trebuie să acopere frunzele de mentă.

Închideți recipientul și depozitați-l într-un loc întunecos și rece timp de 15 sau 20 de zile.

Agitați recipientul de mai multe ori în primele trei zile. După aceea, strecurați conținutul și tineți recipientul la rece.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (7 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!