Home Nou Cum se păstrează râșcovii, ghebele și hribele?
Nou

Cum se păstrează râșcovii, ghebele și hribele?

În România, râșcovii, ghebele, și hribele sunt pur și simplu specii de ciuperci comestibile, numite în popor bureți. În regiunile montane se dezvoltă pe sol calcaros până neutru în păduri de conifere mai ales sub pini și molizi precum sub arbuști de ienupăr, din (iulie) august până în octombrie. Modalitatea de păstrare a acestora rămâne importantă pentru a le folosi pe tot parcursul anului. Pregătirea lor nu necesită cunoștințe speciale și sunt o minune pentru papilele gustative. În acest articol, vă explicăm cum se păstrează ghebele, râșcovele sau hribele cum se păstrează râșcovii, ghebele și hribele.

Dacă doriți să conservați râșcovi, ghebele sau hribe mai mult timp, atunci va trebui să le marinați la borcan. Pentru marinata în care vor sta aceste ciuperci toată iarna, fierbeți-le în apă cu sare, timp de 15-20 de minute, după care clătiți-le în apă rece. Faceți un amestec dintr-o parte de oțet de 9 grade si trei părți de apă la care adăugați sare, piper, dafin, zahăr, cuișoare și ienibahar. Fierbeți toate aceste ingrediente timp de cinci minute, adăugați ciupercile spre a le fierbe încă 5 până la 10 minute, după care scoateți-le și așezați-le în borcan, apoi turnați lichidul fierbinte. Acest proces ucide microorganismele care pot prolifera în borcane. Le puteți păstra la temperatura camerei sau la frigider. Conservele dvs. sunt gata!

Acești bureții, îi puteți păstra fără probleme cruzi, la congelator. Curățați-i bine, tăiați-i în bucăți și așezați-i într-o pungă etanșă. Apoi, puneți-i în congelator pentru utilizare ulterioară.

De asemenea, puteți să păstrați rășcovii, ghebele și hribele fierte, în congelator. Pentru a le pregăti, va fi suficient să le fierbeți în apă clocotită condimentată cu sare și frunze de dafin, fără a fi nevoie să le prăjiți în prealabil. Bineînțeles, dacă preferați să le păstrați așa, curățați ghebele, râșcovele și hribele și tăiați-le în bucăți. Puneți-le într-o tigaie cu o lingură de ulei de măsline și prăjiți-le timp de cinci minute. Lăsați-le să se răcească apoi puneți-le într-o pungă etanșă și introduceți-le în congelator.

Există mai multe metode disponibile pentru a conserva ghebele, râșcovele și hribele. Uscarea acestor ciuperci ajută la conservarea îndelungată. De asemenea, unii oamenii preferă să le păstreze în borcane, sub formă de zacuscă, salată sau murături.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!