Home Frumusete, Nou Cum să faci un ser anti-rid, anti-îmbătrânire cu Aloe Vera?
FrumuseteNou

Cum să faci un ser anti-rid, anti-îmbătrânire cu Aloe Vera?

Urmareste-ne pe Google News

Îngrijirea tenului și a pielii din jurul ochilor este o practică importantă pentru menținerea tinereții și frumuseții. Serul facial lifting și antiaging indiferent de scopul și compoziția sa, este extrem de eficient și, atunci când este utilizat corect, poate îmbunătăți semnificativ aspectul pielii, îi poate reda strălucirea, tonusul și poate reduce numărul de riduri. Din păcate însă, nu toate serurile din comerț pot fi folosite în aceste scopuri, deoarece pielea tenului și în special cea din jurul ochilor este foarte delicată și sensibilă, iar utilizarea frecventă a unor produse necorespunzătoare poate provoca iritații sau uscăciune, precum și umflare sau roșeață. Cea mai bună modalitate de îngrijire a pielii o reprezintă anumite seruri care au în compoziție geluri naturale pentru regenerare celulară și menținerea elasticității pielii. Printre acestea, aloe vera este unul dintre cele mai populare. Descoperiți în acest articol cum puteți face un ser anti-rid, anti-îmbătrânire cu Aloe Vera.

Ser anti-rid și anti-îmbătrânire pentru față/ochi

Gelul de Aloe Vera (achiziționat în tub, 99% pur) și uleiul esențial de jojoba sunt ingrediente extraordinare, deoarece au o acțiune stimulativă asupra celulelor implicate în sinteza colagenului și elastinei, două proteine fără de care pielea capătă un aspect îmbătrânit. Și pe deoparte, vitaminele A, C și E din aloe vera acționează ca un antioxidant pentru a încetini îmbătrânirea pielii, iar pe de altă parte, omega-9, acizii grași (oleic, docosenic, palmitic) și alcoolii din uleiul de jojoba repară deteriorarea epidermei, redă elasticitate și fermitate pielii, mențin echilibrul umidității, îmbunătățesc starea vaselor de sânge și hrănesc pielea cu substanțe utile, oxigen. În plus, pentru a face acest ser și mai eficient, vom adăuga ulei esențial de Geranium Bourbon, care normalizează producția de sebum în cazul pielii uscate sau grase și sprijină de asemenea regenerarea celulară.

Ingrediente:

  • 1 linguriță de gel de Aloe Vera;
  • 2 linguri ulei esențial de jojoba;
  • 1 lingură ‎ulei esențial Geranium Bourbon (alternativ 2 picături de vitamina E );
  • flacon de sticlă brună;
  • pâlnie.

Mod de preparare:

Amestecați uleiurile esențiale într-un pahar sterilizat (în apă clocotită sau alcool) și transferați totul într-un flacon de sticla brună.

Adăugați gelul de Aloe Vera folosind o pâlnie, apoi agitați ușor pentru a combina amestecul.

Mod de utilizare:

Momentul cel mai bun pentru aplicarea serului anti-rid și anti-îmbătrânire este dimineața și seara, pe tenul curățat. Aplicați câteva picături pe zonele dorite (față, gât și decolteu), masând ușor, cu mișcări circulare (și cu o ușoară tamponare în jurul ochilor și buzelor) până acesta pătrunde în piele.

Mod de depozitare:

Dacă nu intenționați să-l folosiți imediat, rețineți că îl puteți păstra maxim 3 luni, într-un loc întunecat și răcoros. De asemenea, îl puteți ține și la frigider, de preferat ar fi să înveliți flaconul într-o folie de aluminiu.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!