Home Nou Cum să faci un stilou sau un pix să scrie din nou?
Nou

Cum să faci un stilou sau un pix să scrie din nou?

Se întâmplă adesea ca un stilou sau un pix să nu scrie cu toate că este plin cu cerneală. În general, nu mai funcționează deoarece cerneala este uscată, iar pentru a-o elibera din vârf, există câteva tehnici simple. În cele ce urmează, vă prezentăm aceste tehnici despre cum să faceți un stilou sau un pix să scrie din nou.

Cum să faci stiloul sau pixul să scrie din nou prin deblocarea vârfului?

Uneori, stiloul sau pixul nu scrie din cauza faptului că vârful a acumulat cerneală uscată. Pentru a îndepărta cerneala uscată, puteți freca vârful până când se înmoaie, și există câteva tehnici posibile pentru aceasta. Haideți să vedem!

Dacă este un stilou, mergeți lângă o suprafață de sticlă, fereastră, etc… de preferință netedă și mâzgăliți foarte ferm, apăsând cu vârful pe sticlă cât mai tare posibil, astfel încât cerneala proaspătă să poate ieși, nu vă faceți griji sticla nu va fi deteriorată. Dacă este vorba de un pix convențional, frecați energic vârful de talpa pantofului pentru ajuta la deblocarea mingiei din vârf.

Un alt sfat pentru ca un stilou sau pixul să scrie din nou, este acela de a încălzi vârful cu o flacără. Dacă metoda anterioară nu a funcționat, puteți încerca și această metodă, dar cu mare grijă. Tot ce trebuie să faceți, este să treceți vârful stiloului sau mingea pixului pe sub flacăra unei brichete aprinse sau a unui chibrit (dar fără a-l ține prea aproape, deoarece există riscul de a deteriora stiloul), și astfel cerneala uscată se va topi.

Încercați să scrieți pe o pilă de unghii sau pe o gumă de șters, dar nu exagerați pentru a nu uza vârful și a sfârși prin a face definitiv stiloul sau pixul inutilizabil. Faceți mișcări ușoare și repetate, apoi testați pentru a vedea dacă este necesar să continuați.

De asemenea, pentru a putea încălzi și elibera cerneala puteți încerca să suflați în stilou și / sau rezerva de cerneală. Pentru asta, suflați timp de câteva secunde în vârful stiloului sau în capătul pixului.

Și nu în ultimul rând, pentru a repara un pix sau un stilou care nu scrie, desenați cercuri pe hârtie. Apăsați puternic pe pix sau stilou și creați cercuri, pe o foaie sau un caiet, astfel încât să înclinați biluța sau penița în toate direcțiile pentru a încerca să o deblocați.

Cum să faci stiloul sau pixul să scrie din nou prin dizolvarea cernelii uscate?

În general, stilourile și pixurile încetează să mai funcționeze deoarece cerneala s-a uscat chiar în vârf și o modalitate de a le determina să funcționeze din nou, presupune dizolvarea cernelii. Pentru aceasta, scufundați vârful stiloului sau pixului în alcool medical. Lăsați-l să acționeze câteva minute, scoateți stiloul sau pixul și testați-l! Cu această metodă, cerneala nu mai fi uscată.

O altă opțiune cu alcoolul este să îndepărtați rezerva de cerneală și să o scufundați în alcool. Lăsați-l așa câteva minute pentru a face ca vopseaua să curgă din nou. În ambele opțiuni, este posibil să înlocuiți alcoolul cu acetonă.

Alte sfaturi despre cum să reparați pixurile sau stilourile

Dacă chiar și după sfaturile menționate mai sus stiloul și pixul dvs. nu a funcționat din nou, urmați cele mai recente sfaturi pe care le vom prezenta a fi cât se poate de eficiente. Iată care sunt acestea:

  • Treceți vârful prin apă. Prin hidratarea mingii sau peniței, este posibil să înmoaie cerneala.
  • Folosiți cerneala unui marker. Dacă aveți un marker permanent, vești bune! Îl puteți folosi direct pe minge. Solvenții din cerneala markerilor pot dizolva cerneala dintr-un pix uscat.
  • Folosiți un agent de îndepărtare a ojei. Aplicați cu grijă produsul de îndepărtare a ojei pe vârful pixului sau a peniței și încercați-l (de preferință pe hârtie) apăsând cu putere.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!