Home Nou, Diverse Cum să înlocuiești un elastic cusut în îmbrăcăminte?
DiverseNou

Cum să înlocuiești un elastic cusut în îmbrăcăminte?

Lungimea elasticului din îmbrăcăminte trebuie să fie exactă cu cea a circumferinței taliei dvs. Atunci când depășește acest standard, hainele (precum pantalonii, pijamalele, chiloții etc.) dvs. sunt mai largi și nu vi se așază bine pe corp. În acest caz, tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți elasticul cu unul nou. În primul rând, este ușor de înlocuit dacă aveți puțină răbdare și, de asemenea, ceva timp disponibil. În cele ce urmează, vă prezentăm pașii prin care puteți schimba elasticul cusut în îmbrăcăminte, fără a mai apela la croitor.

Metoda explicată pentru înlocuirea elasticului este perfectă și ușor de urmat. Nu aveți nevoie de o mașină de cusut, veți coase ambele capete ale elasticului cu mâna.

Pașii de urmat:

1. Pentru început, întoarceți îmbrăcămintea pe dos, iar cu vârful unei foarfece, faceți o mică deschidere de câțiva centimetri în spatele centurii elastice a îmbrăcămintei, chiar în partea din față a pantalonilor.

2. Odată ce ați făcut acest lucru, încercați apoi să faceți o tăietură (acordând o atenție deosebită) a unei părți din cusătură într-o anumită zonă a îmbrăcămintei, după care tăiați elasticul și îndepărtați-l ușor.
În această operațiune, folosiți o foarfecă mică și aveți grijă să nu tăiați și exteriorul centurii. Un alt sfat este să nu desfaceți întreaga cusătură pentru a îndepărta elasticul, altfel veți pierde mult timp să refaceți toată circumferința taliei pantalonilor.

3. În acest moment, luați noul elastic, fixați-l pe un ac de siguranță și punți-l în interiorul centurii, trecându-l prin deschiderea din partea din față pe care ați făcut-o inițial.

4. Cu mâinile alunecați acul de siguranță prin interiorul centurii pantalonilor, astfel încât să iasă în partea opusă, chiar în punctul unde ați făcut acea deschidere.

5. Odată ce ați trecut elasticul, acum trebuie să uniți cele două capete, apoi să le coaseți într-un mod rezistent, făcând astfel cusăturile destul de strânse și rezistente.

6. Acum, coaseți deschiderea și tăietura pe care le-ați făcut anterior, încercând să uniți cusăturile într-un mod uniform.

7. În acest moment, lucrarea de înlocuire a vechiului elastic este completă.

După cum ași văzut, operațiunea a fost remarcabilă, dar rapidă și ușoară, iar articol vestimentar nu mai trebuie astfel să-l aruncați, deoarece noul elastic plasat în îmbrăcăminte vă va preveni căderea pantalonilor.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!