Home Nou Cum să lipești plasticul de lemn?
Nou

Cum să lipești plasticul de lemn?

Lemnul finisat cu materiale plastice este utilizat pe scară largă în lumea bricolajului, în special pentru construcția de mobilier de bucătărie sau dormitor. Dacă trebuie să lipiți obiecte din plastic, cum ar fi sticla acrilică, PVC, policarbonat, bachelită etc. de cele din lemn, o puteți face fără probleme, singurul plastic care nu se lipește este polipropilena, ceea ce nu este surprinzător, deoarece polipropilena nu aderă de alte materiale. Pe suprafețe din lemn o puteți face foarte simplu și folosind unele materiale și instrumente specifice. În următorul articol, vă învățăm cum puteți proceda să lipiți eficient plasticul de lemn.

Sticla este adesea folosită la mobilierul din lemn, iar înlocuirea acestei sticlei cu materiale din plastic (cum ar fi PVC, policarbonat, bachelită) sau sticlă acrilică (placi plexi, stiplex, plexiglas etc.) oferă un material mai puternic, cu mai multă rezistență la impact.

Pentru a lipi plasticul de lemn, trebuie să utilizați un lipici care poate crea o legătură puternică cu obiectele din lemn. Pentru suprafețe mari și plastic rigid, vă sfătuim să folosiți adeziv pe bază de neopren. De asemenea, în cazul plasticului lucios, asemănător cu plexiglasul, va trebuie să îl lipiți folosind produse de tip cianoacrilat, deoarece acestea trebuie să se topească și să devină poroase și să adere perfect de lemn.

Finisajele pentru lemn, cum ar fi lacul și uleiul, pot preveni lipirea mai puternică și înainte de a urma întreaga procedură de lipire, trebuie să pregătiți lemnul tratat. Dacă lemnul este netratat, puteți aplica adezivul direct pe suprafața acestuia. Dacă lemnul este tratat, trebuie să pregătiți suprafața acestuia, șlefuindu-l cu un șmirghel de granulație fină și ștergându-l cu o cârpă înmuiată în puțină acetonă. Această curățare rapidă din urmă, va elimina praful și murdăria care pot afecta eficacitatea lipiciului. De asemenea, înainte să aplicați lipiciului, asigurați-vă că lemnul nu mai este umed. În acest fel, plasticul va adera mai ușor la lemn.

Un alt sfat, înainte de a aplica lipici, verificați dacă plasticul atașat se potrivește perfect pe cadrul obiectului de mobilier. Acest lucru este important în special dacă înlocuiți o suprafață de sticlă din dulap. De asemenea, dacă plasticul trebuie lipit de lemn pe o suprafață verticală, folosiți creionul pentru a marca poziția sa și pentru a vă asigura că aplicați lipiciul doar în locul potrivit.

Metoda pentru lipirea perfectă a plasticului pe lemn este simplă și tot ce trebuie să faceți, este să aplicați lipiciului pe ambele suprafețe. Apăsați sau strângeți cele două bucăți împreună pentru a elimina bulele de aer. Lăsați să se usuce în funcție de timpul indicat în instrucţiunile de utilizare.

Orice exces de lipici îl puteți îndepărta după ce este uscat. Nu încercați să îndepărtați lipiciul sau adezivul în timp ce este încă umed. Acest lucru poate face ca lipiciul să se răspândească și să devină din ce în ce mai dificil de îndepărtat. Lăsați lipiciul să se întărească timp de 24 de ore și gata.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!