Home Nou, Sănătate Cum să îți îndrepți dinții fără aparat dentar?
NouSănătate

Cum să îți îndrepți dinții fără aparat dentar?

Urmareste-ne pe Google News

dinti perfecti
Aparatele dentare sunt cele mai folosite în îndreptarea dinților, însă întreg procesul costă și durează foarte mult. Există alte modalități de a obține o dantură dreaptă și frumoasă, fără a utiliza aparat dentar. Iată care sunt cele mai bune metode de îndreptat dinții fără aparat dentar:

 

1. Utilizați Invisalign în loc de aparatele dentare tradiționale

Invisalign este o procedură modernă de îndreptare a dinților fără brackets sau sârme, un tratament ortodontic de ultimă generație și invizibil.

Aparatul ortodontic Invisalign este format din niște elemente de plastic transparent și foarte dur (alignere), care îndreaptă dinții gradual aplicând o forță controlată și constantă asupra lor, până se aliniază așa cum dorim. Rezultatele încep să apară după aproximativ un an de zile.

2. Aparatele dentare Mobile (Aparat Detasabil) îndreaptă dinții în mod natural

Aparatul mobil este aparatul dentar pe care pacientul și-l poate aplica și îndepărta singur, fără ajutorul unui dentist. Acestea funcționează, în general, numai pe dinții superiori. Mai există și alte dezavantaje substanțiale la această metodă de îndreptare a dinților, și nu funcționează la toate cazurile, dar poate fi o opțiune bună pentru cei care doresc sa evite aparatul dentar.

3. Alegeți remodelarea dentară pentru o dantură frumoasă

Remodelarea și reconturarea dentară este cunoscuta și sub denumirea de odontoplastie, constând în șlefuirea unei porțiuni din smalțul dinților cu scopul de a modifica forma lor. Acest proces nu este dureros, implică modelarea dinților printr-o serie de proceduri cosmetice dentare. Tot procesul durează de obicei între 1 și 3 vizite la medicul stomatolog.

4. Fațete ceramice (Veneers) oferă un zâmbet perfect dinților

Fațetele dentare sunt carapace subțiri, special turnate, care imită aspectul dintelui, fiind cimentate pe dantura naturală cu un adeziv special. Fațetele acoperă suprafața frontală a dintelui, rolul lor ținând mai ales de domeniul esteticii dentare: veți obține un zâmbet mai frumos acoperind dinții informi, uzați sau cu discromii. Prin fațetarea danturii se rezolvă probleme cum ar fi dinții prea spațiați (strungăreața) sau dinții ciobiți.

5. Mergeți la un consult, la un specialist ortodont!

Întrebați medicul dentist sau ortodont dacă dinții dvs. pot fi îndreptați cu ajutorul dispozitivelor de retenție, special concepute. Aceste metode funcționează în cazul micilor corecții dentare.

Sugestii îndreptare dinți*:

În cazul în care dinți dvs. sunt foarte strâmbi, indicat este să alegeți ca metodă de tratament aparatele fixe.
Aparatele fixe sunt cele mai bune, mai rapide și mai eficiente mijloace de îndreptare a dinților. Cereți sfatul unui medic stomatolog pentru a alege cea mai bună soluție pentru d-voastră!

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!