Home Frumusete, Nou Cum să te bărbierești fără cremă sau spumă de ras? – 7 cei mai buni înlocuitori și rețete de casă
FrumuseteNou

Cum să te bărbierești fără cremă sau spumă de ras? – 7 cei mai buni înlocuitori și rețete de casă

Crema sau spuma de ras rămâne un element esențial în bărbierit. Cei drept, rolul său de lubrifiant face posibilă o alunecare mai bună a lamei pe față, dar și uniformizarea tuturor firelor de păr. Astfel, evitați firele de păr încarnate, cauzate de creșterea părului creț spre interior și reduceți șansele de a obține iritații și coșuri. Dar, ce faceți atunci când ați rămas fără spumă de ras? Nu vă faceți griji, multe produse o pot înlocui! În cele ce urmează, vă arătăm cum să vă bărbieriți fără cremă sau spumă de ras!

La ce folosește gelul său spuma de bărbierit?

Rasul pentru bărbați este aproape la fel de natural ca rutina de înfrumusețare a unei femei. Mecanic, acest act necesită câțiva pași importanți pentru a finaliza operațiunea. Glisarea unei lame peste față în fiecare zi poate duce rapid la uscăciune și iritare a pielii. În plus, pe măsură ce ne radem, firele de păr devin mai tari și mai groase. Pentru a le rade, bărbații trebuie uneori să insiste să taie părul aproape de piele. Această tehnică nu poate fi realizată fără a deteriora pielea. Prin urmare, scopul gelul de bărbierit este de a face ca lama de ras să alunece mai bine, creând o peliculă de protecție între piele și aceasta. Pentru asta, va limita iritația cauzată de tăierea lamei și va proteja pielea, care se mai numește „iritarea pielii după ras”.

Dar asta nu este tot. În funcție de compoziția sa, crema de ras va hidrata epiderma și părul. Astfel, va fi mai puțin complex de tăiat sub lamă, iar bărbieritul va fi și mai ușor.

Cum să te bărbierești fără cremă sau spumă de ras?

Pentru a limita agresivitatea aparatului de ras pe piele și pentru a evita iritarea sau coșurile mici asociate bărbieritului, este esențial să vă bărbieriți cu un produs adecvat. Și chiar mai mult pentru pielea sensibilă. Pentru a înlocui în mod excepțional spuma sau gelul de ras, luați în considerare aceste produse:

Săpun: săpunurile (vechi de Marsilia, Alep, etc.) vor înlocui perfect spuma sau gelul de zi cu zi. Cu cât fac mai multă spumă, cu atât va aluneca mai bine aparatul de ras. Umeziți-vă pielea și spumați-o, obținând o spumă compactă și albicioasă. Apoi, clătiți foarte bine cu apă de la robinet.

Untul: în special, este un produs alimentar suficient de gras pentru a oferi alunecare aparatului de ras! De exemplu, untul de shea poate fi un înlocuitor excelent. Dacă nu vă deranjează mirosul, amestecați-l cu unt de cacao pentru a vă ușura răzuirea în timp ce vă hrănește și vă înmoaie pielea. De asemenea, puteți folosi și unturile de arahide și migdale, înmuiate în puțină apă sau miere.

Uleiul vegetal: uleiurile vegetale aplicate pe față facilitează alunecarea aparatului de ras. În plus, prezintă multe beneficii pentru piele, de care veți profita masând-o înainte de a vă rade. Cele de migdale dulci, jojoba, miez de caise, ulei de shea sau chiar ulei de măsline, le puteți folosi pentru a înlocui cu succes spuma de ras. De asemenea, acestea ajută briciul să alunece în timp ce hidratează bine epiderma.

Aloe vera: de asemenea, pulpa frunzelor de Aloe-vera va crea o suprafață alunecoasă de bărbierit, va înmuia firele de păr și va hrăni pielea.

Avocado: acest fruct este soluția de lux pentru a vă rade fără spumă! Într-adevăr, vă va hidrata și pielea. De aceea unii oameni îl folosesc pe post de mască de față!

Balsam: balsamul nu numai că vă ajută să vă faceți tenul moale, mătăsos și neted, dar în același timp, vă tratează pielea. Acesta este cel mai ieftin și mai simplu mod de a face bărbieritul ușor și neted. Cu toate aceste, vă sfătuim să nu ajungeți în situația să irosiți balsamurile scumpe în procesul de îndepărtare a părului de pe barbă.

Loțiune de corp: loțiunea de corp hidratează excelent pielea și, prin urmare, poate fi utilizată ca alternativă la crema de ras. Avantajul utilizării loțiunii de corp este că ajută la hidratarea pielii și, de asemenea, face pielea să nu fie prea uscată.

Cum să-ți faci propria spumă sau gel de bărbierit?

O spumă de ras făcută în casă va fi, de asemenea, un bun înlocuitor pentru a vă bărbieri fără acest produs. În primul rând, vă permite să economisiți bani și în al doilea rând, veți ști ce ingrediente aplicați zilnic pe piele. Tot ce trebuie să faceți, este să alegeți ingredientele potrivite și să le transformați într-un preparat similar spumei pentru bărbierit. Iată două rețete practice si ușoare cu ingrediente pe care le aveți prin casă!

Rețetă de cremă sau gel de ras făcută în casă

Ingrediente:

 • 1/3 pahar de ulei de măsline
 • 2/3 pahar de unt vegetal (shea, cacao etc.)
 • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
 • 2/3 pahar de ulei vegetal (nucă de cocos, jojoba, migdale dulci …)
 • Uleiuri esențiale la alegere (opțional)
 • Un vas gradat
 • O cratiță
 • 1 tel sau mixer electric

Mod de preparare:

1. Topiți untul vegetal în cratiță, precum și uleiul de cocos dacă este solid. Nu le fierbeți, ci doar încălziți-le pentru a se topi.

2. În timp ce amestecul este pe foc, adăugați uleiul de măsline, uleiurile esențiale și amestecați-le cu un tel.

3. Puneți preparatul la frigider cel puțin o oră pentru a-l răci, acoperindu-l cu o farfurie sau un capac.

4. De îndată ce timpul s-a scurs, scoateți vasul, adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați din nou cu un mixer pentru a preveni formarea de bulgări. Amestecați până obțineți o cremă de o textură cremoasă.

5. Transferați crema de ras într-un borcan de sticlă cu capac etanș. Este indicat să îl păstrați într-un dulap, ferit de lumină și căldură. Se va păstra timp de 6 până la 8 săptămâni.

Rețetă de spumă de ras hidratantă și de protecție

Ingrediente:

 • O lingură de săpun lichid natural (Marsilia, Alep etc.)
 • 65 g ulei vegetal (alun, migdale dulci, măsline etc.)
 • 80 g ulei de cocos
 • 80 g unt vegetal (shea, cacao etc.)
 • Câteva picături de uleiuri esențiale (opțional)
 • Un tel
 • Un mixer electric
 • Un castron
 • O cratiță
 • Un borcan de sticlă etanș

Mod de preparare:

1. Începeți prin topirea untului vegetal și a uleiului de cocos (dacă este solid). Pentru a face acest lucru, puneți-le într-o cratiță și setați focul la minim vreme de câteva minute, fără a le fierbe.

2. Turnați amestecul într-un castron, apoi adăugați uleiurile vegetale alese. Amestecați cu un tel până obțineți un aluat cremos și adăugați uleiuri esențiale.

3. Puneți preparatul în frigider timp de o oră pentru a se solidifica. După acest timp, scoateți vasul și bateți cu un mixer electric pentru a face o spumă mai aerisită și cremoasă.

4. Acum, adăugați săpunul lichid la alegere, în timp ce continuați să mixați. După câteva minute, veți obține o spumă consistentă.

5. Transferați spuma de bărbierit într-un borcan de sticlă etanș pentru a o păstra la temperatura camerei. Apoi, o puteți folosi timp de 2 sau 3 săptămâni.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!