Home Nou Cum să neutralizezi gustul prea sărat al mâncării?
Nou

Cum să neutralizezi gustul prea sărat al mâncării?

Unul dintre ingredientele la care nu putem renunța pentru a da aromă rețetelor este sarea. Dar, ce faceți când ați scăpat prea multă sare în oală… vă gândiți cum să reparați această mică greșeală și de a salva felul de mâncare pe care probabil l-ați gătit ore întregi. Nu disperați, în bucătărie există o soluție la toate. Așadar, haideți să vedem cum să neutralizați gustul prea sărat al mâncării, astfel încât să puteți degusta cu plăcere mâncarea pe care v-ați străduit să o pregătiți.

Cum se repară un fel de mâncare prea sărat?

Adăugați apă: în supe, tocănițe și alte rețete pe bază de lichide, adăugarea unei cantități mici de apă poate fi suficientă pentru a dilua concentrația de sare. Cu toate acestea, aveți grijă ca mâncarea dvs. să nu devină prea apoasă. Pentru a previne acest lucru, adăugați puțin amidon de porumb în supă pe post de agent de îngroșare. De asemenea, unele alimente, cum ar fi orezul, carnea și legumele, pot fi desărate puțin, spălând orice urmă de sare din ele pe care nu au apucat să o absoarbă.

Măriți dozele preparatului: dacă ați adăugat prea multă sare și mai aveți ingrediente de adăugat? Nimic nu poate fi mai simplu decât creșterea cantităților și astfel rezolvați imediat gustul excesiv de sărat. Într-adevăr, adăugarea de ingrediente suplimentare fără sare poate distribui mai bine sarea sau neutraliza salinitatea. Este recomandat să adăugați legume suplimentare, precum fasole sau orez, care are un conținut scăzut de sodiu. De asemenea, un truc antic bazat pe legume este cel al cartofului, pe care îl puteți adăuga ras dacă mâncare vă permite, ca în cazul supelor și tocănurilor.

Adăugați un ingredient dulce sau acru: gustul dulce sau gustul acru tinde să repare gustul sărat din felul de mâncare, așa că adăugați puțin zahăr (brun sau alb), miere, melasă etc. sau oțet în doze mici, gustând din când în când pentru a vedea dacă se mai simte atât de sărată. Chiar și lămâia sau mărul, în special cel verde, intervin pentru a vă salva mâncărurile prea sărate. Dacă în timpul gătitului vă dați seama că felul de mâncare este într-adevăr prea sărat, tăiați o felie de măr și adăugați-o în oală: va putea absorbi excesul de sare.

Reglați cu puțină cremă: ingredientele cremoase pot ajuta la neutralizarea salinității anumitor alimente și, atunci când sunt adăugate sub formă lichidă la o rețetă lichidă, chiar o pot dilua. Prin urmare, dacă faceți un sos, puteți adăuga lapte sau smântână pentru a-l dilua – puteți chiar transforma sosurile albe și sosurile de roșii în creme pentru a repara mâncarea prea sărată. Laptele de cocos, untul, smântâna sau smântâna vegetală de soia pot fi o soluție pentru bucătarii cărora le este teamă că apa va lua celelalte arome din mâncare.

Folosiți pâine: un ultim remediu pentru mâncărurile prea sărate: înmuiați o coajă de pâine învechită sau adăugați felii de pâine în oală sau farfurie pentru câteva minute, până când absorb excesul de sare. Este un truc excelent și pentru recuperarea preparatelor lichide, cum ar fi supele, ciorbele și pastele excesiv de sărate.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!