Home Nou, Diverse Cum să uscăm hortensiile?
DiverseNou

Cum să uscăm hortensiile?

Hortensiile uscate sunt o piesă de mobilier elegantă cu o notă clasică și retro. Iar, uscarea lor este un proces deloc anevoios, care se poate face simplu și fără eforturi mari. În cele ce urmează, vă dezvăluim toate trucurile, astfel încât să puteți avea cele mai frumoase hortensii uscate din lume.

În primul rând, trebuie să așteptați cel mai favorabil moment, și anume, când hortensiile își schimbă culoarea, acest lucru se întâmplă la sfârșitul ciclului său de înflorire. Iar, cel mai potrivit moment este toamna, unde de fapt, în acest anotimp, florile nu mai sunt umede, dar în același timp nu sunt complet ofilite, uscate sau putrezite. În cursul acestor luni, culoarea hortensiilor se transformă în nuanțe puternice și strălucitoare, precum un frumos roz antic intens, care le face și mai frumoase. În plus, rețineți că este indicat să așteptați o zi răcoroasă pentru a le culege, și să alegeți florile care au petale groase, ușor rigide la atingere sau cu o tulpină groasă sau lemnoasă, fiindcă în timpul uscării se subțiază foarte mult, riscând să se rupă.

Începutul procesului de uscare a hortensiilor este simplu: este necesar să tăiați și să curățați ramura cu ajutorul unui instrument ascuțit, este recomandat să folosiți o foarfecă pentru a asigura o tăiere perfectă. Tăiați florile lăsând tulpina lungă de 15-30 cm, curățați-o de frunze și muguri, și faceți-i o tăietură oblică la sfârșit.

Cu toate acestea, există 2 moduri diferite de uscare a hortensiilor, precum așezarea florilor în vază, cu foarte puțină apă și uscarea directă a buchetul, asta înseamnă că o puteți alege pe care vi se pare mai utilă. Deci, haideți să le vedem!

Primă modalitate bună, din seria pe care ne propunem să v-o prezentăm, este de a pune florile într-o vază cu 2 cm de apă și lăsa în aceasta până când o vor absorbi. De îndată ce observați că apa s-a evaporat (24 ore + sau -), faceți un buchet din 3-4 flori, dacă sunt mici; legați-l cu fir de bumbac sau rafie, agățați-l cu susul în jos, și lăsați-l să se usuce într-un loc întunecat și răcoros, în funcție de efectul dorit. De obicei, sunt gata în câteva zile, totuși nu vă faceți griji, pentru că veți înțelege după ce veți observa rezultatul obținut.

A doua metodă tradițională simplă de uscare a hortensiilor, presupune să legați hortensiile cu susul în jos și să le depozitați într-un loc răcoros și uscat, întunecat, dar mai presus de toate liniștit, unde veți fi siguri că nu se vor strâmba și deteriora. Este recomandat să le legați foarte ferm (tulpina devine mai subțire odată cu uscarea) și individual, pentru ca o floare să nu se alăture de cealaltă, astfel încât fiecare să-și păstreze forma sferică originală. În 3 sau 4 săptămâni hortensiile dvs. vor fi gata și la dispoziția dvs. pentru fiecare idee pe care o aveți în minte.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!